Kategorier
Stockholm

Dagens skvätt rosé

F-n va taskigt! Här laddar man för gatufoto och så är det sol man ser när man vaknar! Å andra sidan är dagens kontroller förlagda inomhus, även om den snitslade banan ju av nödvändighet ringlar sig runt utomhus.

Galleri Kontrast – Johan Bergmarks ”Protrahere”

Fotografiska är först ut, stämplar in med medlemskort och leg och går raskt förbi Mapplethorpe och Liu Bolin, den senare ser jag knappt (hans utställning heter ”The Invisible Man” och är riktigt kul), till Martin Bogrens ”Lowlands”. Svartvitt och kornigt, och på någon bild ses till och med ”the sad eyed lady”.

Vid statyn

Bökar sen runt under Slussen och plåtar sopkärl och affischrester, är lite inne på macrocityscapes. Graffiti är också intressant, särskilt efter dokumentären om Banksys. Det finns en hel del street art på stan som är uppklistrade figurer, och inte målade.

Sopkärlsparad

Tar Pustegränd upp till Hornsgatan och slinker in på Galleri Kontrast. Då det är vernissage suger jag i mig en mugg rosé och kollar på Johan Bergmarks ”Protrahere”. Många mycket skarpa porträtt. Protrahere betyder ”dra” på svenska och det gör jag innan Scissors and knifes ska till och lira. Det är för varmt helt enkelt!

Beyond Retro

Mariatorget, Wollmar Yxkull och Sthlms Fotoantikvariat. Här ställer Eva-Teréz Gölin ut. ”Mobil” heter utställningen och bilderna är plåtade med en Sony Ericsson K850i. Små bilder sammansatta i inramade grupper. Bilderna finns även i bokform, boken gjord som en gammal adressbok i fickformat. Får mig en pratstund med fotografen, om mobilfoto, lomo, att göra egna fotoböcker med mera.

Människor på Skinnarviksberget

Går sen lite planlöst runt ovanför Münchenbryggeriet, funderar på var dockteatern ligger som jag gick förbi för något år sen. Hittar upp på Skinnarviksberget, härligt att det får vara kvar relativt obebyggt! Tar en paus på Torkels terass och läskar mig med en Punks IPA. Nere vid Söder Mälarstrand är det finkalas på gång. Flera festklädda par tar sig uppför landgången på ett fartyg som ligger förtöjt.

Sömnig bussresa

För mig blir det Brännkyrkagatan mot Slussen och bussen hem.

PS. I senaste Kamera&Bild kan ni läsa mer om både Martin Bogren och Eva-Teréz Gölin. DS.

2 svar på ”Dagens skvätt rosé”

Stängt för kommentering.