Kategorier
Stockholm

Helt off

Ägnar dagen åt läsning. Tycker att DN hade en del intressant i sin nya Stockholmsdel. ”Var ska jag ställa bilen?” frågas i en notis om parkeringsproblem här och i världsmetropolerna. ”Det är svårare att hitta p-plats i Sthlm än i New York och London.” Ställ bilen hemma!

Blaskigt kaffe?

Det nya Slussen klubbades, eller inte. Det ska utredas om det ska bli en sex- eller åttafilig bro mot Gamla stan/Skeppsbron. Däremot verkar inga ha synpunkter på de oerhört förfulande huskroppar som man tänker bygga mellan Fotografiska och Slussen, och som tar bort utsikten totalt. Som sagt, ställ bilen hemma!

Sim city

”Put the fun between your legs” är namnet på en blogg – om cykling. Stockholm ligger med 12% som cyklar till jobbet efter till exempel Malmö där 40% gör det. I Berlin får man ta med cykeln på tunnelbanan. Här i Sthlm har jag varit med om att en mamma med barn och en liten barncykel förvägrades följa med ett tunnelbanetåg. I Münster har de en ringled för cyklar, inte bilar.

Bländande!

Jag har fått ett nytt nummer av Språktidningen. Hittar där en riktigt suverän ordvits: ”Skilsmässopappren skrevs på och parterna fick varsitt ex.” Tycker den är kanon!

Det blev med andra ord ingen fotoutflykt denna offiga lördag. Men i morgon. Tittar till min bild på Flickr! Den är uppe i över tusen tittar nu. Har en blogg på Blogger som börjar ticka till efter lång slummer. 35 har kikat i dag och om man ska tro statistiken är det svenskar och amerikaner som varit på besök. Fast lite lurt är det: alla som tittat in har gjort det från en Mac och använt Safari eller Chrome.