Kategorier
Stockholm

Samtida upplevelser

Åker till hötorgsloppisen först, vill utnyttja de allt färre timmarna av dagsljus och det är helgrått när jag kommer dit. Kollar runt, en del gamla kameror finns men inget som en novis som jag finner intressant. Jagar porträtt och hittar som vanligt några som åtminstone jag gillar.

Säljare, Hötorgsloppisen

Porträtt med tonade glas

Kollar alltid efter fotoböcker och hittar ett makulerat biblioteksexemplar av Sune Jonssons ”Byn med det blå huset”. Inget samlarobjekt men man köper väl en fotobok för innehållet?

Brända mandlar på gång, plåtat genom plastduk för skojs skull

Bläddrar lite i den och får lite Lars Lerin-vibbar. I boken ”Det tysta köket” skildrar Lerin i akvarell en miljö snarlik den Jonsson fotograferat.

Gitarr

Lars Lerin finns också representerad på Bukowskis ”samtida”. Det här är nog min absoluta favorit av konstvisning. Läckra möbler, härliga målningar och utsökt fotografi! Strömholm (bl a Hiroshimasviten), Petersen, Avedon, Bill Brandt, Oddner, Hammarskiöld, Dawid, Hans Gedda, Irving Penn med flera! Och flera av favoritkonstnärerna! Köper självklart katalogen.

Mimik

”Man måste ha en bra kamera”, konstaterar två damer när de betraktar ett foto av Liu Bolin. Själv låter jag Canon 5Dmk2/50mm 1,2 göra hela jobbet i dag, min idé om en bra kamera.

May the fors be with you

Tar en omväg tillbaka mot Slussen bara för att plåta paddlare i Norrström och kunna lägga till den billiga bildtiteln: May the fors be with you”. Sorry, men jag är tråkig nog att gilla sån´t 🙂

Kulturutbyte

Många turister täpper till Västerlång men jag spanar efter spännande nyllen att plåta, eller något annat. Trevligt med kulturutbyte, eller exchange över huvud taget.

Exchange

Har dagsljus över när jag kommer till Slussen, men också ett minneskort fullt med bilder att behandla och ett par blogginlägg att skriva.

There´s a new sheriff i korvkön!

Snubblar tursamt över en rätt osannolik snubbe som står och värmer sig i korvkön. Sen hemfärd. En svag odör av rödtjut lägger sig i bussen när några ålandsresenärer kliver på. Eller var det bara någon skum parfym?

4 svar på ”Samtida upplevelser”

Brända mandlar, cykeln i skyltfönstret, exchange och sheriffen gillar jag bästa idag.
Hälsar /Claes 🙂

Stängt för kommentering.