Kategorier
Stockholm

Uppdrag: Slussen dag 4

Ännu en dags ”efterjobbetmörkerfoto”. Tog en sväng ner mot Debaser men där var det mörkt. Ett band repade/spelade därinne någonstans och inne på puben om hörnet samlades folk till något, eller bara vanlig after work?

Som bekant har ju ett gäng ”kulturpersonligheter” engagerat sig för ett alternativt slussenförslag. I onsdagens DN menar Marianne Lindberg De Geer att det vore vansinne att inte återremittera frågan, nu när det kladdats i förslagen så att väldigt lite av det ursprungliga finns kvar. I DN läser jag hur dessa angrips av kulturbloggare som Bengt Ohlsson och Viktor Barth-Kron. Det tråkiga med de senare är att de använder invektiv som ”ett Gott Vänsterförslag med generösa saluhallar, cyklar och experimentscener, ja, ett enda lyckligt gyckeltåg där det jongleras och sprutas eld och dricksvin ur svällande läglar”. ”Det enda som saknas är att Ville, Valle och Viktor dansar in med tvärflöjterna i högsta hugg…” skriver Bengt Ohlsson. Barth-Kroon kallar dem ”de tjogtals intellektuella potentater som endera bor på Mariaberget eller känner många som bor där”.  Sån´t behöver inte ens kommenteras.

I helgen händer en del, kolla här.

I morgon får vi se om jag orkar upp tidigt för att morgonfota.

4 svar på ”Uppdrag: Slussen dag 4”

Hoppas att du orkar med morgonfoto i morgon. Väntar med spänning på resultatet. Såg via din länk att de har en öppen vägg för Slussen bilder som kan bli kul att kika på. Blir det kanske några bilder från dig?
/Sven

Jag kan bara hålla med, den typ av inlägg som Barth-Kroon och Bengt Olsson skriver är inte värda att kommentera………..
Hälsar /Claes

Man ska ju orka upp en lördagmorgon också 🙂 och det kan bli svårt. Hängning från kl 10 tror jag. Låter j-igt tidigt. Men jag ska försöka!

Stängt för kommentering.