Kategorier
Stockholm

Orminge – en vinterbetraktelse

De snöflingor vi såg i veckan föll mot sin omedelbara död. Stockholm var inte redo för riktig vinter. Vit jul? Eller får mörkret oss att ta till flaskan? Oh no, not me, I never lost control…

Isbrytare efter väl förrättat värv

Isen har lagt sig på Sarvträsk och det kan bli dags för vattenrallspaning. Tror dock att den frös ihjäl förra vintern. Men det är något med att stå blick stilla och spana i kylan.

Aktuell vinterustning

Som väntat klubbades slussenförslaget av kommunfullmäktige. Med tre ynka rösters marginal vill man förvandla det som varit Sthlms pärla till dess rövhål. Illa! Jävligt illa!

Kvarterspolisen har lämnat en julhälsning

Det var inte den julklapp vi ville ha. Läser i Aftonbladets webbtidning hånfulla kommentarer om de som ville bevara det gamla Slussen och hyllningar till beslutet att bygga nytt. Tror inte de har bemödat sig om att studera de olika alternativen.

Självporträtt

Men nu stundar en period av överklaganden och sen hoppas jag att det blir en valfråga och att stockholmarna tänker större än den snöda egennyttan.

4 svar på ”Orminge – en vinterbetraktelse”

De för ett hårt liv de där isbrytarna och du har börjat med mössa ser jag.
Är nog dags att leta fram min, det bär av till Orsa på Torsdag.

Slussens varande eller icke varande har stötts och blötts, mest är jag lite orolig för hur länge den håller i sitt nuvarande skick? Vad händer med det om en överklagan förhalar det hela ännu mer?

(jo, jag vet, man kan säkert peka finger åt nått håll och tycka att nån ju kunde lappa ihop så det funkar i nuvarande skick ett tag till, och att det inte har gjorts… jag har hört den biten och är inte intresserad, utan frågar från en rent pragmatisk synvinkel, här och nu)

Jag är inte för ett bevarande, däremot känner jag att ”kulturslussens” förslag, http://kulturslussen.nu/main.html, är att föredra framför det som klubbades i går kväll. Se t ex http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Exploateringskontoret/NyaSlussen/Informationsmaterial/Pressbilder1/. Jag gillar intedet jag ser t ex på bilden ”vy från Katarinavägen mot Riddarfjärden”, med fem stora huskroppar mellan Fotografiska och Katarinahissen.
Mer går att läsa här, http://www.slussen.nu/trafik/assets/player/KeynoteDHTMLPlayer.html#0.
Säkert är att det överklagas så att byggstarten försenas med upp till två år.

Stängt för kommentering.