Kategorier
Stockholm

I basker gul…

Förbaske mig om jag inte gillar den här bilden ändå!

Gul basker och graffiti

Skippar visningen av 2011-års bilder. Ni har redan sett dem minst en gång. Bilden ovan vet jag inte om jag visat, den är i alla fall gammal. Ska testa den på Fotosidan och Flickr! så får vi se om den föräras någon uppmärksamhet överhuvudtaget. För vad är en bra bild? För mig är det en bild som JAG tycker om. Svårare än så är det inte. Problemen uppstår när man ska kategorisera bilderna. Är det gatufoto, är det konst? Jag taggar bilderna här med gatufoto, street photography, candid och lägger till Stockholm. Här är det min definition av gatufoto som gäller.

 Därför är det här också gatufoto! (Jag smög mig på och kom ganska nära. Var hela tiden rädd för att någon av dem skulle vända sig om och upptäcka mig).

God fortsättning!

4 svar på ”I basker gul…”

Vad är en bra bild? ”Gul basker och graffiti, tycker jag definitivt är en bra bild. Många gånger har jag frågat mig själv ”vad är en bra bild. Man kanske skulle ta det omvända, vad är inte en bra bild. Och det här med gatufoto och dess innebörd går nog språka om i all framtid 😉
Hälsningar Sven

Nu tar jag ju inte så många bra bilder men jag tycker det känns när jag gjort det. När det är långt mellan dem kan jag tappa känslan lite tills den bra bilden dyker upp och det suger till igen. Sen får jag en taskig klump i kistan när jag missat ett bra tillfälle, det har också hänt. Och gatufoto, det är ju bara att kolla i alla Flickr!-grupper som handlar om gatufoto, hur olika folk uppfattar det.

Varför ”ändå”? Jag tycker det är solklart varför den (översta) är en jäkla bra bild! Kanske för att den är så sparsmakad och ändå speaks volumes. Kanske för att den är lite uppkäftig. Kanske för att JAG tycker den är bra helt enkelt.
/Tim

”Ändå” för att vi till dags dato bara är tre som tycker det är en bra bild. Men vi får väl ta och köra den ett varv på FS resp Flickr! så får vise hur den värderas. Ursprungligen fick den kanske stå tillbaka för andra bilder ur samma von oben-perspektiv.

Stängt för kommentering.