Kategorier
Stockholm

Skyltar, flaggor och kort skärpedjup

Gick till sängs i går med en del bildidéer. Är ofta som mest kreativ på kvällarna. När sen morgonen kommer tar jag gärna god tid på mig och det är inte alltid jag kommer i gång medan det är ljust.

Tycker ändå att jag behöver motionen och friska luften så det blir en tur. Första station tänker jag ska bli Danvikens kyrkogård. Intill ligger Vilans skola. I gamla Vilans skola gick jag mina första sex skolår och vi var på kyrkogården om höstarna och plockade kastanjer, minns jag. Men sen tänker jag att jag nog vill ha snö på marken för kontrasternas skull, så jag åker in till Slussen istället.

Funderar om jag ska återansöka om inträde i Uttryck/FS. Har i och för sig en idé om en kollektion, men jag vet inte. Fotosidan stör mig. Värst för tillfället är trådkaparna, någon stackare ber om hjälp och råd och så kommer de här marodörerna och tar över med inbördes tjafs. De märker ord, missförstår varandra med flit och håller på. Oftast samma personer, i tråd efter tråd.

Kör lite kreativ lek. Testar lite närbilder, provar kort skärpedjup. Plåtar skyltar på Västerlång. Tittar till Hötorgsloppisen för första gången på en månad. Provar rörelseoskärpa.

Street Photography kan ni kolla upp, en pdf om gatufoto, hur, varför och lite till, sammanställd av Thomas Leuthard, en schweizare som har aliaset ”85mm” på Flickr!

Stannar till vid Slussen och tar några riktigt blurriga porträtt på 1/30 och kanske t o m 1/15. Kommer i ett specialinlägg senare.

Fick ett skapligt gäng bilder med mig hem. Tänker portionera ut dem under veckan. I tre-fyra fall har jag sparat två alternativa tagningar av samma motiv och ni kan jämföra dem med varandra. Förutsatt att ni hänger med här förstås 🙂

4 svar på ”Skyltar, flaggor och kort skärpedjup”

Det var ett helt gäng med bra bilder du slängde upp. Första bilden med det korta skärpedjupet var riktigt nice.
Tack för länken som var intressant.
/Sven

Stängt för kommentering.