Kategorier
Stockholm

Ännu en fotopromenad

Grått och trist! En perfekt dag för ett besök på Danvikens kyrkogård. Kyrkogården är en f.d. fattig- och kolerakyrkogård och invigdes 1834 och den sista begravningen ägde rum 1956.

Danvikens kyrkogård

Fortsätter in till stan och tänker mig ett besök på Galleri Kontrast, där det är vernissage för ”Bakom rubrikerna”, examensarbeten från Nordens fotoskola. Men det är absolut utsålt, det är knappt att jag kan ta mig ut igen. Tji vin, alltså!

Utsålt på Galleri Kontrast

Klassiskt gatufotomotiv

Sneakin´

Hamnar på Luntmakargatan där jag tog en av mina första gatufoton, på en glad fönsterputsare. Nr 31 är grävskoporna framme och tuggar på.

F d Luntmakargatan 31

Tar sikte på Angelika Knäpper Gallery på Tegnérgatan. Vernissage även där nämligen: Martin Wickström. ”Not dark yet” heter utställningen som domineras av verket ”Trettiosex” som är en femton meter lång skulptur som sträcker sig genom galleriet. Skulpturen kompletteras av 25 målningar som på ett eller annat sätt hänger ihop med skulpturen. Här minglar hermelinerna, Claire Wikholm är där bland annat och även en katt får en skvätt vin.

 

 

Vernissagebesökare

Vinglar upp till city för tunnelbanetransport till Nackabussarna och hemfärden. Bussen står inne så det blir inget slussenfoto denna gång. Ser att det fortfarande är kö till Fotografiska.

Edit: tog bort en bild som jag påstod visade konstnären själv, vilket var fel, fel, fel!

2 svar på ”Ännu en fotopromenad”

Gillar Sneakin’ bäst, tätt följt av Klassisk gatufotomotiv.
Själv försökte jag mig på en promenad i Bromma, men efter att ha halkat runt på trottoaren ett par hundra meter blev det bara en sväng till affären……… (Utan kamera)
Hälsar /Claes 🙂

Stängt för kommentering.