Kategorier
Stockholm

Kollektivt resande

Stopp! En äldre kvinna skriker gällt på busschauffören men inser strax att hon tagit fel på avfart och tvingas generat le mot de närmaste medpassagerarna.

Jobbigare är när någon som är bekant med chauffören ska stå och snacka med denne hela vägen in till stan. Vid de flesta samtal tittar man ju på den man pratar med och jag vill att busschauffören oavbrutet och ostört ska kolla på vägen, särskilt när bussen håller motorvägsfart.

Läser i tidningen att projektchefen för Slussen, Andreas Burghauser, att enligt hans uppfattning är Slussen ”tekniskt uttjänt. Alternativet att ”enbart reparera” dagens anläggning finns inte.” Genom att bygga en ”modern anläggning” får vi en ”varm, ljus och säker bussterminal för Nacka- och Värmdötrafiken, där trafik och passagerare skiljs från varandra”. Det senare har han ju rätt i när det blir som mest cirka 400 meter för kollektivresenärerna att ta sig från buss till tunnelbana. Jag tycker inte det är någon förbättring att behöva ta en tidigare buss för att hinna till jobbet.

2 svar på ”Kollektivt resande”

Stängt för kommentering.