Kategorier
Stockholm

Nimby: Flytta regeringen till Linköping!?

Det är hoppfullt i Orminge. Vårvindar friska raderar ut snötäcket centimeter för centimeter och vi går mot ljusare tider. Även om bilderna visar annat. Däremot ligger jag lågt den här helgen, beträffandet fotandet. Är trött, helt enkelt!

NIMBY-arna (Not In My Back Yard) hittar ständigt nya argument. En insändarskribent i DN föreslog att man helt enkelt ska bygga en ny huvudstad i inlandet. ”Då slipper vi förbifarten, citybanan och Nya Slussen.” Tamejsjutton det mest radikala NIMBY-förslaget jag sett! Rena Alexanderhugget (gordiska knuten, ni vet)!!!

Flytta regeringen till Linköping, föreslår en annan i ett svar till ovanstående. ”Det skulle många tycka bra om! Om Stockholm fick Victoria och Linköping regeringen skulle vi säkert trivs bättre i Sverige.” Säkert!

Sköna nordkoreabilder i Aftonbladet i dag. Gillar tunnelbanestinsen och snösoparna bäst i bildspelet.

6 svar på ”Nimby: Flytta regeringen till Linköping!?”

Stängt för kommentering.