Kategorier
Stockholm

Naturstudier

Nu när våren på allvar verkar vilja göra comeback, tycker jag det är läge för ett besök ute i närnaturen. Går nertill Myrsjön för att kolla efter gärdsmyg. Vill gärna se dem igen då de farit illa under två kalla vintrar. Ingen gärdsmyg men väl mindre hackspett! En trevlig men rätt sällan sedd art, utan att vara särskilt sällsynt.

Mindre hackspett

Bofinkhona

Humla

Bävergnag

Mannen på ön

Tillbaka till civilisationen

Det blir ett antal vårtecken innan jag tar vägen om Sarvträsk, som också hyste gärdsmyg och därtill en vattenrall. Men jag tror tyvärr att de alla strök med redan förra vintern. Åter till tevesoffan!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

2 svar på ”Naturstudier”

Go kväll Matti!
En trevlig samling bilder. Mannen på ön känns väldigt fridfullt. En liten fråga, vattenrallen och gärdsmygen. Är de fåglar som normalt övervintrar eller ?
/Sven

Normalt och normalt. Det är nog individuellt. Ett par milda vintrar med lite strömmande öppet vatten var vad som krävdes för att de skulle övervintra och därmed få ett tidsförsprång vad gäller reviret.Sen kom extremkylan och frös allt vatten och då tror jag det var kört. Har svårt att tänka mig att vattenrallen kunde förflytta sig till något bättre ställe.

Stängt för kommentering.