Kategorier
Stockholm

Vandring i Boo

Läser tidningen i lugn och ro, hinner lösa två sudoku, käka frukost och duscha innan klockan hunnit bli ett. Manchesterderbyt börjar inte förrän kl 21 så det är gott om tid för en fotoutflykt.

På två hjul

Boule&bers

Stoppar Fujin i ena fickan och Voigtländern i den andra och kompletterar med ett monopod. Tar sen  en promenad i närområdet för att se vad folk sysslar med. Några spelar boule och dricker bira. En perfekt kombination, enas vi om.  Träffar polaren Stefan som är sur för att apoteket i Orminge inte har hans medicin, den finns bara på Scheele inne i stan. Han får varken åka kommunalt eller köra bil, så hur ska han få tag i den?

Några jobbar på Valborg

Morsar på gamla klasskompisen Birgitta och fortsätter förbi Boo hembygdsgård. Passerar en 1/4-milsten som visar att jag är 1 1/4 mil utanför stan. Gott att veta!

Vid Björknäs går jag ner Gamla Brovägen och kikar på platsen för den ursprungliga flottbron över Skurusundet. Från högbron susar trafiken och på de bergiga stränderna klättrar miljonvillorna nästan på varandra för att få bästa sjöutsikten.

Vägen tillbaka går förbi badsjön Glasan och via sågspånslingan där jag rusade runt en gång i tiden. I centrala parken pågår en inspelning av ett program. Jag går dit och fotar och ledaren frågar om jag fotar för privat bruk. ”Du får gärna fota men fråga först!” Vad jag kan se så är det Martin Lidberg jag pratar med.

Avslutar med några snaps på Konsum. Kanelbullarna är slut så det blir ingen belöning för två timmars motion, än just motionen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012