Kategorier
Stockholm

Främlingar, ett projekt för sommaren?

Hittade en grupp på Flickr som verkar intressant och lärorik. Något för sommaren?!

The challenge: Take at least 100 photographs of 100 people you don’t know. Approach anyone or a group of people, ask for permission to both take a photo of them and to post it to this group. Get to know your stranger/s. Who are they? What is their life like?

Plåta främlingar, alltså!

The rocker

Hade varit på Galleri Bergamott och sett en massa rockfoto men hade ingen bra bild att illustrera blogginlägget med. Den här unge mannen kom släntrande längs tunnelbaneperrongen och jag bad att få ta en bild. I gengäld fick han tipset om utställningen och sa att han tänkte gå dit senare under eftermiddagen. Så den här bilden tycker jag platsar i ovan nämnda Flickr-grupp.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

8 svar på ”Främlingar, ett projekt för sommaren?”

Visst platsar den bilden. Den är bra och inslaget av tunnelbana med sin linjekarta i bakgrunden sätter miljön också.
Hälsar /Claes

Har några fotograf- och konstnärsporträtt också, men de kändes lite för lätta att ta. Inte riktigt känslan av att möta en totalt okänd. Får se hur det blir, har 99 ”främlingsporträtt” kvar att ta i så fall 🙂 Tack, Claes!

Den där gruppen kändes spännande, tog och hoppade med.
Nu ska vi se hur lång tid det tar innan jag vågar antasta min första främling 😉

Gillar rocker-bilden, och speciellt historien bakom, det ger så mycket mer.

Och många har ju konstaterat att det är lättare att plåta när man är öppen med det, då spelar storleken på kamera mindre roll! Gatufoto, candids, är ju smygare!

Ser framemot resterande 99 😉 Det är många gånger som jag velat fråga om att ta en bild, men inte gjort det. Man är för feg helt enkelt. Hoppas dock att jag så småningom vågar ge mig på det. Lycka till med projektet, du har lyckats bra med den här bilden så det går säkert bra.
/Janne

Det värsta som kan hända är ju bara att du får ett nej, eller hur?! Och då återstår det ändå en hel del folk att fråga, även i E-tuna 🙂 Tack för titten, Janne!

Stängt för kommentering.