Kategorier
Stockholm

Pollock och de Kooning

Pollock och de Kooning

Som mina följare vet, gillar jag det abstrakta, skitiga och ibland till och med fula. Som informationstavlan i Gula gången, Slussen (Stockholm) när den är tom på information som t ex affischer för olika evenemang, vilket är vad som vanligen hänger där. Det som syns här är ju egentligen en icke-skapelse, det vill säga att ingen har haft för avsikt att den ska se ut just så här, utan det är resultatet av flera  försök att tvätta bort det som ”gatukonstnärerna” har skapat.

Samma lika med nedanstående, någon slags lucka som kanske en gång varit svart, sen har det klottrats på den och vid saneringen åkte även den svarta färgen av. Jag tycker resultatet blev riktigt vackert!

Det här konstverken får mig att associera till konstnärer som Jackson Pollock och Willem de Kooning. Kika själva!

I går läste jag ut Haruki Murakamis 1Q84, andra boken. Tredje boken har inte kommit ut som pocket än!. Verkar finnas som inbunden, dock.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

4 svar på ”Pollock och de Kooning”

Tycker att det ofta syns på dina bilder att din syn på bilder är lite bredare än just fotografi.
Framför allt den nedersta är ju imponerande.
/Katja
P.S.: Varför måste jag hela tiden på nytt fylla i min mejladress om jag vill skriva en kommentar?

Kul att du gillar den nedersta bilden, det gör ju jag också! 🙂
Beträffande min bildsyn,så är jag ju inte ensam. I boken ”Street seen”, om gatufoto i USA efter andra världskriget är de här konstnärerna med, och i Dennis Hoppers bok ”Photographs 1961-1967” spelar också den samtida konsten en stor roll. Kuodelkas ”Chaos” inehåller en hel del abstrakt foto. Så det finns influenser! Men man måste ju vara mottaglig också 🙂
Varför du måste fylla i din mejladress på nytt vet jag inte, men jag förstår att det är irriterande. Har samma problem själv, när jag vill kommentera andras bloggar. Men där vill WordPress istället ha mitt lösenord, vilket är ett med siffror , bokstäver och tecken, dvs inget jag kan utantill utan måste leta upp varje gång. Vilket är riktigt segt!
Tack för titten, Katja! Roligt att få en kommentar på ett smalt blogginlägg som detta!

Go kväll Matti!
Hoppas att din första arbetsvecka efter semestern inte har tagit kål på dig;)
Informationstavlan i Gula gången är alltid i förnyelse med eller utan info. Sista bilden, är som du säger riktigt vackert och skulle säkert bli snyggt på väggen.
Ha en trevlig helg.
/Sven

Goder afton, Sven!
Första veckan efter semestern är väl mest seg, tycker jag. Man vill ju helst vara på sin egen avdelning. Men det är trevligt att lära känna andra barn en de egna eleverna.
Tycker det är lite kul med de här objektens tillkomst, att det är vad som sanerats bort respektive inte gått att få bort, som utgör verket.
Ha en trevig helg själv,Sven!

Stängt för kommentering.