Kategorier
Stockholm

”K”

”K”

Vi fortsätter på den inslagna vägen. Murrigt och blurrigt!

Gillar sån´t! Men det duger sannolikt bara åt en connaisseur som jag 🙂

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

4 svar på ””K””

Jag trodde först att du börjat med K-spaning 😉 Gillar din inslagna väg med lite murrigt och blurrigt.
/Sven

Visst är det så att det finns bildstilar som helt enkelt faller en själv i smaken, bara för att de är som de är?
Riktigt så är det inte för mig, just när det gäller det ”murriga och blurriga”. Det är inte stilen i sig som bara tilltalar mig direkt, oavsett själva bilden. I bilden i det här inlägget tycker jag att stilen samspråkar bra med bildinnehållet. Många plan i bilden, utanför ser det lite ruskigt ut, i förgrunden en nästan hotfull rygg och en liten tonårsgestalt i fokus.
För bilden från förra inlägget har jag lite svårare. Men det som blir en ingång är att du faktiskt skriver att du själv är nöjd med den. Då ser jag på den med andra ögon, med mer beredskap att känna in sig och att inte stanna upp vid själva bildytan, utan att se fotografen i det.

Jag kommer vagt ihåg ett av Affes blogginlägg där han skrev om en fd krigsfotograf som senare ägnade sig åt naturfoto. Affe menade att det fanns mycket känsla i bilden. Jag är lite tveksam till om känslorna inför bilder av en fotograf man har en anknytning till endast ligger i bilderna. Jag tror snarare att om man relaterar till en fotograf och vet lite bakgrund, att man då är mer beredd att se mer än bara komp, skärpa osv. och ser snarare det som det ofta är, ett uttryck. Men utan medvetenheten om bakgrunden är det ju inte lätt att veta om fotot bara råkade bli så och hej vilt slängdes ut på nätet. Den ”emotionella investeringen” från betraktarens sida är då inte lika stark.

/Katja

P.S.: Jag hade faktiskt också en blurrig bild ute som jag tvekade att lägga ut överhuvudtaget eftersom den berörde mig själv. Det blir ingen respons i GF-poolen. Däremot i bildanalays. Det säger en del.

Det handlar kanske även om både referenser och preferenser, vad man sett och gillat av andra fotografer. Mycket av den tidiga gatufotografin var ju p g a tekniska begränsningar kornigt och oskarpt men saknade för det inte förmåga att beröra. Louis Faurer, Daido Moriyama, Saul Leiter är några fotografer vars stil jag gillar. Sen blandar jag ju vilt, plåtar mina elever, lite natur, lite mer fotboll, street art, gatuporträtt,gatustilleben med mera.För att hålla ögonen och sinnena öppna.
I den stora världen drunknar ju bilderna snabbt.Jag är annars övertygad om att varje bild har sina beundrare och får sin välförtjänta uppskattning bara rätt bild och rätt betraktare når varandra. Känns som om det är flera goda fotografer som håller till någon annanstans än på Fotosidan, för jag antar att de fortfarande fotograferar: Tim Timoleon (Flickr), Malin Jochumsen, Mirja Koffman för att nämna några. Mats Alfredsson, poolvärden själv, publicerar sig väldigt sparsamt på FS/GF. Liksom jag själv för övrigt. Jag tror det har med kommenterandet att göra, för det är vi dåliga på, iaf på Fotosidan.

Stängt för kommentering.