Kategorier
Stockholm

Drink bowl every day

Inhämtade rådet att inte förbereda mig inför resan av Gerry Johansson i FOTO, men tog det inte riktigt till mig. Vet ju inte vilket slags förberedelser han syftade på, jag vill ju gärna veta var de goda fotomiljöerna finns. Beställde via Bokbörsen Jan Mosanders ”Berlin. Krutrök, murbruk och delikatessdiskar”. Det är väl bara ”Berlin” av orden i titeln som lockar mig, men jag hoppas den innehåller något nyttigt. Funderar på om jag ska köpa ett  Berlin Welcome Card för att bekvämt kunna åka kollektivt. Jag har ju tänkt att gå så mycket som möjligt, så det kanske lönar sig att köpa enkelbiljetter vid de tillfällen jag vill åka. Och det är ju en erfarenhet att köpa biljetter och åka buss/tunnelbana i en främmande stad, med ett främmande språk 🙂 Till att börja med från flygplatsen till hotellet.

 Drink bowl

Every day

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

6 svar på ”Drink bowl every day”

Om du vill göra tyskläraren på din skola glad och ta hem en present så kan jag rekommendera en skiva av de här:
http://www.youtube.com/watch?v=RhlfIx7t46o
Ett av de hetaste banden just nu. Som inte vill flytta till Berlin. Alla tror att Tyskland inte har någon rolig musik att bjuda på. Du får upplysa eran tysklärare om detta band!
Vet inte hur bra din tyska är. Men de förlöjligar faktiskt dem som går runt med sina spegelreflex i Berlin ( och Friedrichshain i synnerhet) och fotar street art.

Men fota på du, bara! 🙂
/Katja

Har tyvärr ingen tysklärare på skolan, våra sexor går till en annan skola för sina B-språk. Tur att min tyska inte är på topp, inte kul att bli förlöjligad för att man vill plåta street art. Får väl använda Fujin till det, då 🙂 Och vaddå Tyskland ingen bra musik, 99 luftballons med Nena då? 🙂 Läser i FS forum att det är hårdare regler för gatufoto i Tyskland?! Ja ja, får se vilken typ av fotografi det blir.
Stort tack, Katja!

Ja, i Tyskland har man ”Recht auf sein eigenes Bild”, dvs. var och en måste kunna bestämma över om det tas en bild på en eller ej. Men det får sin begräsning av konstfriheten. Kanske bra med ett visitkort och en liten fotobok med några av dina alstrar?
Inte säkert att alla tyskar kan rättsläget så det kanske inte hjälper i fall att. Man är mycket mer känslig för integriteten. Facebook kritiseras också mycket mer i Tyskland än här i Sverige där alla glatt bara kör på.

När jag fotade den här
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/314126/2422000.htm
fick jag skäll bakifrån (inte från själva gubben alltså). Jag borde fråga. Jag svarade att jag tyckte mig vara oartig att be gubben att försvinna därifrån bara för att jag vill fota ett snyggt hus och sen brydde jag mig inte mer. Men du är ju turist, och du är svensk. 😉

/Katja

Kan sympatisera med tyskarnas inställning till Facebook (och förmodligen även Instagram). Skulle aldrig falla mig in att lägga upp något där med deras villkor. Integriteten är något att förhålla sig till, får be om lov att fota helt enkelt. När det inte går att smyga. Och lite skäll kan jag ta, om jag måste 🙂 Visitkort har jag funderat på, men sajten jag ville beställa på trasslar hela tiden. Min fotobok är lite stor, men den kanska får följa med. Och jag kan ju erbjuda dem en print av bilden jag tar, får kolla om det finns med i parlören 🙂
Fin bild förresten, mannen dominerade knappast bilden så det är lite svårt att tycka att du borde ha frågat först.
Tack igen, för dina värdefulla synpunkter!

Stängt för kommentering.