Kategorier
Stockholm

Colored left-overs

Har en massa utkast sparade, några sen länge. Minns inte om jag visat bilderna redan, det har jag nog. Och när jag kikar på detta utkast ser det lite konstigt ut, med centrerade bilder men med text som börjar längst ut i vänsterkanten som den ska.

Berlin närmar sig och det drar ihop sig i packtarmen. Vad ska med, vad ska inte med? Och jag hoppas ju klara mig undan den influensa som grasserar bland mina elever sen ett par veckor tillbaka. Brukar inte bli sjuk så det vore ju typiskt om jag blev det nu. Har för mig också, att flygresan kan få flunsan, eller åtminstone en rejäl förkylning, att bryta ut.

 

Så fort någon bär eller kör något på pirra, plåtar jag!

Gillar hur den närmaste mannen tittar på mannen i rullstol som i sin tur tittar på något utanför bild.

Är för övrigt tacksam för fler synpunkter på nya utseendet, bland annat: är det jobbigt att läsa vit text på svart botten?

8 svar på ”Colored left-overs”

Alltid trevligt med lite nytt. Gillar skarpt det ny utseendet. Ang vit text på svart botten så har jag grå text på svart botten om du nu menar text under bild, vit text i högerspalten.
Den grå texten känns lättläst.
Härliga bilder alla tre 🙂
Ha en trevlig Berlin resa.
/Sven

Nya temat är snyggt så där över lag. Det jag gillar mest är att de olika bakgrunderna skiljer bloggtext från navigation på ett väldigt tilltalande vis; tydligt och relativt diskret. Grått är vackert 🙂

Vad gäller läsbarhet har jag dock alltid funnit att mörk text på ljus botten alltid har känts mer läsbart än ljus text på mörk botten. Eventuellt kan det också påverka att jag har en blank skärm (som är modernt på laptoppar för närvarande), sånt som då speglar sig i skärmen syns mycket mer där skärmen är mörk, vilket kan bli störande om det vill sig illa.

På det hela taget gillar jag det här temat.

Svart text på vit botten är helt klart lättare att läsa, än tvärtom. Roligt att höra att det är mest positivt med nya temat, behåller det ett tag iaf. Tack för kommentar och synpunkter!

Nya utseendet är helt OK.
Jag brukar också föredra svart text på vit botten, men det här är fullt läsbart.
Hälsar /Claes 🙂

Ska jag vara riktigt petig så kan jag poängtera att jag sa mörk text mot ljus botten ;-).
Mina ögon kan ibland bli trötta av för starka kontraster, så jag föredrar mörkgrå text på vit botten, eller svart text på något gulnad botten (som många böcker som mest består av text, deras papper är sällan vitt)…

Allt gott!

Och ska jag vara petig så tyckte jag att svart text på vit botten var lättare att läsa 🙂
Men det är sällan jag skriver längre texter i min blogg så jag hoppas det ska funka. Men det här temat kommer å andra sidan inte vara för alltid.

Stängt för kommentering.