Kategorier
Berlin

Berlin – Hold it!

Har ingen aning om vad det handlar om, varför mannen håller kvinnan i ett sån´t stadigt grepp. Är han månne en civilklädd biljettkontrollant? Å andra sidan lär kvinnan inte vara särskilt snabb på sina kryckor, om hon skulle drista sig till att försöka undkomma. Någon som har en alternativ teori?

Hold-it!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

8 svar på ”Berlin – Hold it!”

Den här bilden fastnade jag för. Den känns nästan lite obehaglig. Kvinnans förmodade väska hos mannen, kanske det ändå bara är en hjälpande hand. Bilden väcker många frågor. Riktigt bra jobbat tycker jag.
/Sven

Förstår din reaktion, Sven! Svårt att bena ut mannens relation till kvinnan, även om han bär hennes väska av tunnelbanan. Det kan vara av hjälpsamhet, eller att hon åkt utan biljett och vid den här stationen överlämnas till uniformerad personal. Tack!

Hans grepp väckte en känsla av obehag tills jag såg kryckorna. Sen gör väl blicken hans sitt till, också. Din bild är dessutom ett ypperligt exempel på hur mycket komposition och beskärning gör för en bild. Tänk om du stått lite närmare och inte fått med kryckorna?

”Man behöver inte ljuga för att inte säga hela sanningen”, för att citera min lärare i källkritik.

Några viktiga komponenter finns i kryckorna, mannens grepp och hans utseende, absolut. Tycker fortfarande att bilden mest är obehaglig. Känns inte som om greppet är hjälpsamt, ser alldeles för fast, t o m hårt, ut.

Hon kanske har ännu sämre balans än jag? Jag skulle nog behöva någon som höll mig i ett stadigt grepp, när t-banan slänger hit och dit och bromsar ibland, eller när alla stressade resenärer knuffar mig för att jag går för långsamt…….
Hälsar /Claes 🙂

Gillar du blåmärken, är nog snubben på bilden vad du söker 🙂 Och jag är inte säker på att du får välja var du vill kliva av.

Uj, den var svår att få grepp om (haha)… jag har varit i ett liknande läge som snubbens, i mitt fall var det att ge stadga samtidigt som jag ville tillåta så mycket rörlighet som möjligt, resultatet var att ta ett stadigt tag i armen samtidigt som jag fick vara följsam.

Men jo, det är lätt att tro att det är något mer allvarligt… men civilklädda kontrollanter, har de sånt i den staden? det känns lite främmande som tanke, men nu är jag inbiten Tokholmare, så det säger inte så mycket… Om han är något av det slaget så tycker jag nog hans grepp är begripligt, kryckorna till trots, för det lär helt enkelt vara så de har lärt sig göra (hey, kryckorna kanske bara är fejk?)…

Spännande bild, hursom.

Blir lite tagen av din kommentar 🙂 Och civilklädda kontrollanter hade de, även om jag aldrig såg någon (förrän kanske här). Tycker greppet ser ut att vara lite väl fast.

Stängt för kommentering.