Kategorier
Berlin

Berlin måleriskt

Nu är vi inne något helt annat än vanligt gatufoto, frågan är bara vad?! Jag associerar till äldre måleri,men har inte hittat vare sig konstverket eller konstnären jag tänker på. Få se om han dyker upp senare. Men jag gillar den här bilden mycket! Och det är ju en j-a tur att jag gillar mina bilder, för vem skulle annars göra det?  🙂

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

8 svar på ”Berlin måleriskt”

Rembrandt?
Men hos Rembrandt hade det inte funnits den där ljusa vinkeln i vänstra nedre hörn… 😉
Var och hur fotade du det här?
/Katja

Funderade över det där med att gilla sina egna foton. Tycker också det är viktigt att ha sitt eget mått. Min kille (som inte sysslar med foto) vet ofta redan i förväg vilka bilder som kommer att kommenteras mycket eller uppmärksammas på något fotoplank. Han har faktiskt rätt för det mesta. Kan ändå inte låta bli att envist även ta med bilder som jag själv gillar. För min och variationens skull.
Bilden ovan är ovanlig (om inte annat så för att vara GF) och har klart ett måleriskt bildspråk. Man anar en mjukhet och en blyg glädje. Sådana bilder kommer man ihåg (liksom ”ditt” ömsinta par från U-Bahn för den delen).
/Katja

Tänker ibland att ju färre som kollar mina bilder desto mer unik måste jag vara som fotograf 🙂 Och som jag skrivit någon gång, man har ju sina egna referensramar, dvs de fotografer och fotografier man sett och gillat. Därav min faiblesse för det brusiga. På Fotosidan får jag inte särskilt många kommentarer, men det är det inte så många andra som får heller å andra sidan. Däremot verkar det som om man där får fler läsare av sina blogginlägg om man skriver om kameror, gärna analoga. Och statistiken här är ju inte heller av Blondinbellaklass men det gör mig skvatt inget! Här visar jag det jag gillar, men även experiment och lek ibland.

Det här var riktigt snyggt. Det är fint att du fortsätter med det brusiga och blurriga.
/Sven

Hej Matti!
Du har i denna bild hittat ditt uttryck. Mycket bra. ( skit i tänka brus det blir bara ett fotografiskt överjag..)
Hälsningar
Göran J

Hej Göran! Trevligt höra från dig igen! Tack för din uppmuntrande kommentar. Och jag skiter i brus, mycket riktigt, och i det mesta av de konventioner som finns inom fotografin. Men ibland kör man ändå by the book.

Stängt för kommentering.