Kategorier
Stockholm

Umbrella variations/Jean Hermansson

Umbrella variations/Jean Hermansson

Läser Erik Vestmans text om Jean Hermansson i gratistidningen Breadfield No 1. Hermansson verkade haft samma uppfattning om höstvädret som jag: ”Ganska upprört konstaterade han att de flesta verkade se dimma, regn och blåst som dåligt väder. Jean förundrade sig över det här. Över att vi inte såg att regn och dimma i själva verket var poetiskt, dramatiskt och sensuellt.” Intressant är också att läsa att artikelförfattaren hjälpte Jean att bearbeta bilder digitalt. ”Men han såg verkligen möjligheterna med tekniken. Han blev alldeles tyst när vi printat den här första bilden minns jag. Jag tänkte att det här blir intressant. Tycker han det är bra eller skit? Efter ytterligare en stunds tystnad, när han tittat, vridit och vänt på bilden sa han: så här bra har den här bilden aldrig varit! Och när han sen insåg att alla förändringar och bearbetningar var sparade och att han när som helst kunde skriva ut en likadan bild utan att behöva göra om arbetet blev det nästan för mycket.”

umbrella
Umbrella variations
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013