Kategorier
Stockholm

Fotomässan, och en gratis kapselespresso

Fotomässan, och en gratis kapselespresso

Med blott Fuji X100 på fickan tar jag pendeln till Älvsjö. Mycket fotoklubbar och -skolor bland utställande fotografer, få bilder att höja ögonbrynen för. Starkast är Emma Svenssons bilder som tillsammans med Kristian Gidlunds texter beskriver den senares sista tid. Peter Gerdehags foton av hästmannen och kokvinnorna känns också angelägna även om några var jobbigt HDR-ade (eller motsvarande). Men totalt sett sämre än tidigare år. Kamerorna bryr jag mig inte om, klämmer bara på en Fuji X-Pro.

Fotomässan
Foto av Sara Bäckvall, ett av få som jag tyckte var något extra

Pengarna lägger jag på fotoböcker, Anders Petersen, och då jag kan få den signerad köper jag Per-Anders Petterssons ”Rainbow Transit” och jag lägger till Martin Bogrens ”Tractor Boys” för att få gratisboken”Tro´t om ni vill!” Den sistnämnda kanske är något för mina elever?

Fotomässan
Övervakad Fuji-demo

Träffar Il Falcone och vi lunkar till Fotosidans lilla avdelning. There´s no such thing as a free lunch, sägs det, men gratis fika är okej. Frödis meckar oss varsin kapselespresso och vi hittar Jimmy Dee vid ett bord. Tipsar Falken om berlinresan vecka 9. Jimmy Dee vill till NY.

Fotomässan
Text och bild

–Jag vill inte va´ här! klagar en liten. Eftersom jag börjar känna mig varm (har som vanligt skippat garderoben och -avgiften) och har ett par tunga bokkassar att släpa på är jag böjd att hålla med. När jag kommer till Älvsjö station är batterierna slut på kameran, mina egna räcker gott och väl ända hem.

Fotomässan
Liggande format

Även jag intar liggande format, bildredigerar och skriver ovanstående. Ha det!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

4 svar på ”Fotomässan, och en gratis kapselespresso”

Idén till Emma Svenssons bok är nog inte helt ny. Kommer ihåg en fotobok som jag såg på 90-talet. En holländsk fotograf hade följt en cancersjuk kvinna tills hon dog och tagit bilder både före och efter hennes död som kombinerades med citat av henne.
Men visst, det är ett återkommande ämne och varje individ är en individ.

Inte mycket som är nytt under solen. Idéen är att komma nära, och Emma och Kristian var varandra nära på ett sätt som återspeglas i bilderna.

Håller med om både att Emmas bilder var intressantast och att Gärdehags HDR-bilder var hemska. Märkligt också att han blandade HDR med vanliga, snygga kopieringar. Tyckte det såg ut som att han tittat för djupt i Silver efx här och där.

Stängt för kommentering.