Kategorier
Stockholm

Söndag, Rheborg på Fotografiska

Söndag, Rheborg på Fotografiska

Söndag strax efter lunch, grått och kallt. Blir lite sen och joggar upp lite värme på väg till bussen. Kliver av vid Londonviadukten och tar Folkungagatan upp, höger på Erstagatan och Per Anders Fogelströms terass med den vidunderliga utsikten över vinter-Strömmen. En djurgårdsfärja strävar från Allmänna gränd mot Slussen. Jag strävar mot trappan ner till Fotografiska. Det är kö ut på trappan och inne är det flest folk ”Backstage” och ser Johan Rheborgs bilder på skådespelarkollegor. Jag tycker bilderna är bra och väl värda sin plats här. De ger en osminkad bild av våra inhemska stjärnor som visar upp trötta ansikten, några utstrålar närmast leda.

Fotografiska
Fotografiska
Jill-Greenberg-(1-av-1)
Jill Greenberg
Rheborg-(1-av-1)
”Backstage” med Johan Rheborg

Ser lite hastigt på ”Wicked Gravity”, Corinne Mercadiers utställning. Jill Greenberg kollar jag inte alls.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

2 svar på ”Söndag, Rheborg på Fotografiska”

Det var ju skönt att höra att bilderna faktiskt är bra. Jag litar på ditt omdöme. Gillar Rheborg som artist men kan bli trött på när någon är så överdrivet närvarande i media. FS var ju så himla flitig med att exponera honom. Undrar om inte det är ett skott i foten, i alla fall när det gäller mediakonsumenter som mig som inte vill bli skrivna på näsan vem de ska titta och lyssna på. När jag kom till Sverige gick det inte att undvika att veta efter bara ett par veckor vem Tomas di Leva var, helt utan att någonsin ha hört talas om honom tidigare eller ens varit intresserad. Det fick mig verkligen att backa för denna gubbe. Upptäckte långt senare att han faktiskt är ganska rolig. Det var inte tack vare ”Så mycket bättre” utan tack vare några elever som spelade hans skivor på rasten.

Tomas di Leva! Honom gillar jag! Var dock längesen jag lyssnade på något av honom. Har klarat mig från överkonsumtion av Rheborg, såg ”Alla är fotografer” men inte mer. Såg hans utställning på nå´t Hornsgatsgalleri för flera år sedan, tyckte även det var bra.Tycker att det skrevs mycket dumt på FS om att han fick en utställning på Fotografiska.

Stängt för kommentering.