Kategorier
Stockholm

Sökande efter berlinska vattenhål

Sökande efter berlinska vattenhål

På hemmaplan i Stockholm såväl som i Manchester och Berlin vill jag gärna ha en bana med ”kontroller” att följa när jag beger mig ut på fotopromenader. Det kan vara fotoutställningar, eller någon/några platser jag är nyfiken på – eller, som i Manchester, så många pubar som möjligt som serverar real ale (Camra – Campaign for Real Ale).

Hund-och-skuggor
Berliner Dachshund

Inför min förestående berlinutflykt försöker jag hitta dels fotogallerier, det går så där (hittar såklart Swedish Photographie, men utställningen där såg jag på Kulturhuset), och dels ställen där man kan få sig en IPA. Är inte överdrivet förtjust i tysk öl, ska dock försöka komma ihåg att testa en Berliner Weisse innan jag åker. Inom ölområdet har jag från förra året Heiden Peters lilla kryp-in i Markt Halle Neun, ska leta upp Vagabund Brauerei på Antwerpener strasse, Bierkombinat Kreutzberg på Manteuffelstrasse och Hops and Barley på Wühlichstrasse. De sista ställena visar fotboll och kanske kan det vara kul att se Champions Leaugue där, även om det är Dortmund som spelar?! Och det ska bli gott med gülasch, riktigt förbannat gott!

Kanske blir det en street art-tur med guide, tillsammans med mitt sällskap.

kvinna-hund-svart-vit
Just another one

Och kanske, stärkt av några bloggkommentatorer, reser jag med lättast möjliga kamerautrustning, Fuji X100. Riktigt frestande alternativ! Å andra sidan…

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 svar på ”Sökande efter berlinska vattenhål”

Berlin… behöver sin tid. Vet inte hur länge du ska vara i stan men jag skulle söka mig till äldre stadsdelar i gamla väst som Moabit, Wedding. visserligen behöver dessa delar mer än någon dag men det kan vara en bra början för fortsatta undersökningar. Adlershof och Köpenick i öst är också intressanta.
När det gäller öl… är Berliner Weisse en styggelse men prova kan man göra.
I närheten av vårt hus finns den en mycket trevlig skotsk pub där personalen försöker ”uppfostra” gästerna hur man beter sig på riktig pub. (Lichterfelde)
GustafE

Suveränt! Tack så hemskt mycket för tipsen, Gustaf!
Är i Berlin måndag till söndag den här gången men kan absolut tänka mig att göra berlinresan till en sportlovstradition.
Under dagens tyskölresearch googlade jag på Berliner Weisse, låter inte längre som ett måste 🙂 Asså, hallonsaft i bidan?!
Wedding snubblade jag över häromdagen, minns inte vad som fanns där dock.
Puben Loch Ness ska jag försöka hitta till.
Tack igen!

Stängt för kommentering.