Kategorier
Stockholm

NYC, dags för research

NYC, dags för research

Bokat och klart. Kul!

Då kan jag börja med min research. Gott kaffe, schysst öl och foto- och konstutställningar, till att börja med. Och frukost, lunch, middag. Som inför Berlin med andra ord. Och ju mer jag kollar, desto mer idéer och uppslag får jag.

Kaffe: Abraço Espresso, Ninth Street Espresso, Everyman Espresso, Aroma Espresso Bar ligger alla nära hotellet, till exempel.

Öl: Heartland Brewery and Chophouse, spännande Littletown, välförsedda Peculier Pub, Barrow Street Alehouse ligger också i omgivningarna. Det sista lite dräggigt, läste jag. Bra läge på hotellet ändå, bara att erkänna.

Utställningar och MoMa får jag återkomma till när det börjar dra ihop sig. Men Aperture Gallery lär jag besöka.

Nyfikna
Nyfikna

Är förbannat nyfiken jag också, på New York! Ska försöka tänka utanför boxen. Och jag tar gärna emot tips!

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

6 svar på ”NYC, dags för research”

När bär det av den här gången? Kul att du förverkligar dina planer:)
Bilden med dessa två ungdomars nyfikna blickar är så jäkla bra. Snygg gråskala och skärpa.

11 september åker jag, den 21:a är jag hemma igen. New York är som sagt något jag vill hinna med.
Tack för bilduppskattningen, Sven!

Kul Matti! Du får inte missa Stumptown Coffee om du vill dricka bra kaffe :). Jag skulle nog säga att det är världens bästa kaffebar, iaf av dem jag har besökt hittills :).

/Joel

Jag har bara varit på den på 29e gatan och den är fantastisk bra. Områden du ska besöka är Lower East med massa sköna karaktärer och lite old school New Yorkkänsla, Mackan kommer säkert hänga där en del själv också. Sen en park du MÅSTE besöka är Columbus Park i Chinatown där det vimlar av kineser med färgglada paraplyer (som skydd för solen) och spelandes Majong. Dock är de inte alltid helt bekväma med att bli fotograferade, så det gäller att vara kvick eller ha lite längre gluggar. Sen området runt Times Square späckat med neonljus i alla färger händer det alltid massor på, så där kan man stå ett bra tag med kameran och bara vänta på motiven :). Söderut på Manhattan finns Meat Packing district (där kött-transporterna kördes) som också har en del av den lite äldre charmen av Manhattan kvar. Även highline (som är en gammal bro med räls som förut användes för koltransporter men som numera är ett hippt och trendigt tillhåll) tycker jag att du ska se. Central Park kan också vara trevligt, även om du kanske inte plåtar så mycket streetbilder där :).

Stängt för kommentering.