Kategorier
New York Stockholm

An open letter to NYC

An open letter to NYC

Sover till kl 11.30, efter en kort titt i morgontidningen vid halv nio. Hoppas jag skakat av mig jet-lagen nu. Det här blir en kort sammanfattning av mina upplevelser av nio dagar i New York City. Har redan avgett mitt omdöme om Janes Hotel på hotellbokningens hemsida. Det gick i stort sett ut på att man inte får särskilt mycket hotellrum för pengarna på Manhattan, vilket jag visste och var förberedd på. Brukar bo i motsvarande läge i Berlin Mitte, med samma promenadavstånd till mycket som jag hade i NYC. För samma dygnspeng får jag i Berlin ett rum med dubbelsäng, stor garderob, skrivbord, liten sittgrupp, kylskåp med två flaskor vatten och två flaskor öl (visserligen Beck´s, men ändå) och ett stort badrum/toalett med tre-fyra handdukar. Fönster mot gatan. En kvart max från Alexanderplatz i norr, Gendarmenmarkt i väster och i övre kanten av Kreutzberg, med U-bahn runt hörnet. Lite bökigare hitta bra öl, läs IPA och dylikt.

Flicka och öppen bildörr
Flicka och öppen bildörr

På Janes var det en hård, lite kort säng, 80 cm utrymme vid sidan av sängen, förvaring i lådor under och en hylla över, klädkrokar på dörren och längs längsgående spegelväggen, smal hylla vid kortänden av rummet, stor flacka vatten, fläkt och AC, instängd lukt och kvav värme, handdukar och morgonrock plus tofflor, dusch/wc i korridoren. Litet fönster mot ingenting egentligen, ett smalt skorstensliknande utrymme bara. Bra läge ett par gator ner från the High Line i ett lugnt område. Men personalen nere i receptionen var härliga. Lätt hitta spännande öl, många mikrobryggerier gör NY till ett veritabelt ölmekka. Knappt 20 000:- kostade resan mig totalt. Var det inte så segt att flyga främst dit skulle jag strax sikta på en retur. Nu blir det att fundera på kanske ett återbesök i Berlin, kanske under påsklovet i stället för sportlovet som hittills.

87773
87773

Gick mycket längs avenyerna upp och ner och tvärs längs gatorna. Testade tunnelbanan en gång men kom inte genom spärren med min biljett. Vet inte vad jag gjorde för fel, drog för snabbt, biljetten åt fel håll?

Manhattan är verkligen häftigt! Arkitekturen är mycket häftigare och vackrare, än i Berlin. Gammalt och nytt i varierande höjder gör vyerna spännande. Båda städerna kräver många besök för att lära känna. Och båda ställena har sin charm.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014