Kategorier
Stockholm

Dissonanta vårackord

Det dystra vårregnet slår dissonanta ackord mot balkongens korrugerade plåttak. Vinden tvingar tallen till atonal sång. Kylan förnims under fleecepläden där jag ligger i soffan.

I mejlkorgen hittar jag uppmaningen: ”Hitta den perfekta resplanen för din cityresa i Storbritannien”. Jag klickar vidare och får frågan ”vem ska resa?” och alternativen ”familj”, ”par” respektive ”vänner” och där var det färdigklickat.

bag-(1-av-1)

Earth Hour, mörker eller upplysning? Många bra argument i artikeln, bland andra ”Bakom evenemanget står människor som inte förlorat eller riskerar att bli förlorare. Det är politiker, akademiker, kultur-och mediafolk, människor som själva sitter säkert och som utan personligt risktagande kan excellera i civilisationskritik.” Däremot är jag tveksam till detta: ”Vårt största globala problem idag kan inte vara att fler lampor har tänts, att fler har blivit rikare och kan konsumera mer. Det problem vi behöver bry oss om är att det fortfarande är kolmörkt på många ställen på jordklotet.” Och varför är det fortfarande kolmörkt på många ställen på jordklotet? Kan det ha att göra med att jordens rikedomar är så orättvist fördelade?

Time for round 3 of BARch Madness, BrewYorks tävling mellan stans ölhak, i semifinalen möts Bondurants och The Owl Farm respektive Top Hops och Valhalla. Inget av dem har jag varit på, än. Blind Tiger och Barcade blev utslagna i kvarten. Och det är ändå två riktigt bra craft beer-pubar. Flera av pubarna ligger i Brooklyn så ett sjudagars Metro card á $29 (SEK250:-) blir mer och mer ett måste. Åkte tunnelbana vid ett tillfälle och hade problem att komma genom spärren, drog antagligen biljetten på fel sätt. ”To enter you have to swipe your Metro Card through a reader and then wait for the display to say, “go.” Unfortunately, this isn’t as easy as it sounds at times. It can be kind of tricky at first, but if you can’t seem to get it working you are not alone. Just watch other people and do what they do.”

grin-(1-av-1)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015