Kategorier
Stockholm

”Kräkningarna blir bara fler och fler”

Inget Snösätra i går efter jobbet. Var så trött att jag inte orkade tänka tanken. ”Spring remake” pågår hela helgen så det finns tid. Förresten var det skitväder. Har börjat fundera på när det är dags för första vårglassen, men hittills har det inte varit läge.

Dessa förbannade näthatare! Läser i Aftonbladet: ”Oftare än var tredje minut postas ett kränkande inlägg relaterat till Premier League. Det visar statistik från antirasistorganisationen Kick It out. Kick it out har gått igenom enorma volymer med material från sociala medier för att hitta alla hatmeddelanden som skickats angående Premer Leagues spelare och klubbar från augusti 2014 till mars i år. Totalt har 134 000 (!) inlägg gjorts. Den absolut största delen, 88 procent har gjorts på Twitter. Resterande har postats på Facebook, bloggar och supporterforum. De allra flesta inläggen är rasistiska, homofoba eller könsdiskriminerande.

 – Kräkningarna blir bara fler och fler. Vi måste göra allt vi kan för att skydda de utsatta, säger Roisin Wood, ordförande i Kick it out till BBC.”

Freudiansk felskrivning i uttalandet sist i inlägget?

Ett par kvinnor satt på tunnelbanan och pratade om att skaffa fler barn. Vad jag förstod var de båda mammor till två pojkar var och önskade en dotter. ”Jag vill ha en flicka att göra flätor på.” ”Mmm, tuttinuttigt med sidenband.”

People don’t want their lives fixed. Nobody wants their problems solved. Their dramas. their distractions. Their stories resolved. Their messes cleaned up. Because what would they have left? Just the big scary unknown.” Chuck Palahniuk

tunnelbana exteriört (1 av 1)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015