Kategorier
Stockholm

Spring Remake

”(Men) Nielsen är ett tydligare exempel än Sibelius på hur den nordiska sensibiliteten och vitalismen var ett resultat av en sammansatt rörelse som även var kosmopolitiskt orienterad och urban. Och Sibelius kunde antyda att stämningen i ”Nattritt och soluppgång” inte kom från de finska sjöarna utan Colosseum i Rom. Men Nielsen kunde gå så långt att han kallade den danska nationalismen för en andlig syfilis.” Ur DN 15/4 2015

NATO-lobbyn trycker på, med  min morgontidning som ett språkrör. Läs 1900-talets historia så ni fattar att krig bara är elände.

Hans Lindström i samma morgontidning: ”Kan vi inte ge tusan i att slåss med grannstammarna å sluta fred istället å handla med dom och odla saker och plocka nötter å fiska tillsammans å hjälpas åt å så, grabbar?” ”Å HUR KUL ÄR DET!”

Åker ut till Snösätra industriområde söder om Rågsved. Ett nedgången område med vibbar av gamla Hammarby Lugnet. Nu platsen för Spring Remake, ett graffitievent som förutom kända street art-konstnärer lockar tusentals stockholmare. Till och med August var där.

August-S-(1-av-1)

Träffar en fotokompis och exkollega , Sven Lundin, och surrar bort en stund. Strax därefter stoppas jag av Rickard Falk, ännu en fotobekant. Morsar till sist på en elev från skolan. Blir överväldigad av mångfalden, många olika stilar. Jag gillar det politiska bäst.

Hop-Louie-(1-av-1)

Spring Remake till ära, våren är på plats med sjungande rödhakar, vitsippor och citronfjärilar. Luften oozar dock av sprayfärgernas lösningsmedel.

graffiti--(1-av-1)

Kul också att se konstnärerna in action och med god tid att få det som de vill.

Till sist är det dags för årets första glass, det blir en Magnum Black Espresso.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015