Kategorier
Stockholm

Onödigt ”hån”

Röstar även i tredje omgången på Sveriges nationalfågel. Man röstar på tre arter och jag valde rödhake, koltrast och bofink. Tre trevliga och vanligen förekommande arter.

spegling-i-pöl-(1-av-1)

Kollar hockey-VM. På läktaren en svensk flagga med texten ”hata Löven”. Vad är det med folk? Aftonbladet hade härom dagen rubriken ”Bryter kontraktet efter tränarens hån” på en artikel om veteranen Jonas Bjurström, 36, som med glimten i ögat beskrevs som ”otränad, frånskild och söker jobb” av skojfriske tränaren Janne Karlsson. Förutom att ha dragits med skadebekymmer har Bjurström fått en möjlighet till ett heltidsarbete och då kom han överens med klubben om att bryta kontraktet. Varför måste rubriksättaren använda ordet hån, när det inte alls handlar om det? Tycker det bara spär på tendenserna till att folk känner sig kränkta av minsta lilla.

mormor-(1-av-1)

Stängde av tv:n när tjeckerna kvitterade till 4-4 och missade spänningen med 4-5 och svensk kvittering, efterföljande mållös förlängning och straffavgörande till svensk fördel. Men jag slapp en massa gapig reklam. Fullständigt olidligt! Vet inte om jag orkar med VM-hockeyn.

Stockholm, värdelöst och fint på samma gång. Har världens skevaste självbild, folk tror på riktigt att det är ”New York-Paris-Stockholm”, i själva verket är det mer ”Riga-Bratislava-Stockholm”. Joakim Åhlund.

Annars ägnar jag tid åt att lösa mitt rubrikproblem. Är inne på WP-forum men hittar ingen hjälp där. Det svenska forumet ligger för närvarande på Facebook och där finns inte jag.

Trevlig fågelskådning vid lillträsket, tre rörhönor och en sjungande lövsångare, vårens första för mig.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015