Kategorier
Stockholm

Skenheligt

”Fria Tidningen har listat de fem odemokratiska resmål som svenskarna helst åker till: Thailand, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Egypten och Kina. Under 2013 bokade vi sammanlagt 1 260 000 resor till något av de länderna.
Trots att Thailand styrs av en militärjunta. Trots att Turkiet har världsrekord i antal fängslade journalister. Trots att Förenade Arab­emiraten styrs enligt sharia­lagar, Egypten mördar oliktänkande och Kina censurerar allt utom J-O Waldner.”
Lika skenheligt nu som på 70-talet, tycker Patrik Lundberg, Aftonbladet.

Ingen ventilationskoll i dag, inställt p g a sjukdom. Behövde alltså inte ägna tid i går kväll åt att röja upp. Är inte direkt jätteledsen. Men snart är de på det igen så jag får väl titta på eventuell städning under helgen.

Under tio år – samtidigt som brittiska ”front gardens” har asfalterats – har engelska författaren Robert Macfarlane samlat på ord som rör natur. Här finns dialekter och gamla ord, olika mänskliga försök att fånga vad sinnena upplever. Ordet ”ammil” från trakterna kring Devon till exempel, som betyder ”en gnista morgonsol genom rimfrost”. Eller ”pirr” från Shetland, som lär betyda lätt bris, sådan som lämnar spår av kattens tass på vattnet”.

glada-tjejer,-gröna-speglingar-(1-av-1)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015