Kategorier
Stockholm

Med nya vingar

Passerar varje arbetsdag Skanskvarn, den gamla väderkvarnen vid Gullmarsplan. För några veckor sedan var dess vingar borta, de låg travade på marken bredvid. En trist anblick. Desto roligare att i veckan konstatera att kvarnen fått helt nya, fräscha vingar.
Till fromma kanske även för spöket Linda som sägs husera på de övre våningarna.

På tal om vingar. Rapporterade i måndags om att sex tornseglare svirrade omkring i mitt Orminge. Sen dess har jag varken sett eller hört dem. Tråkigt, de hör till min sommar.

fika-i-sol-o-skugga-(1-av-1)

I dessa moderna tider när gamla beteckningar byts mot nya, städare blir lokalvårdare et cetera är det kanske läge att byta det osvenska ordet suspensoar mot det mer välbekanta pakethållare.

Tog en klippning efter jobbet i går. Medan jag väntade på att de skulle få tid för mig tog jag en ”special brew” kaffe på Espresso house i Hötorgshallen. Ett kaffe bryggt på Caturrabönor där smaken fåtts fram genom en så kallad white honey-process (soltorkat och tvättad). Smak av gröna äpplen och choklad, säger det medföljande informationskortet. Mina smaklökar är dessvärre inte så utvecklade att jag känner sån´t. Noterar på vägen att gamla lunchhaket City lejon har blivit Prime burger. Vilket säkert var vad stadens centrum behövde. På City lejon åt jag alltid plankstek. Det var länge sedan nu.

flicka-i-fönster-(1-av-1)

Vanans makt är stor, trots att jag köpte en kvällstidning inne i stan var jag på väg att nappa åt mig en till på Konsum.

Beställer under helgen en ny iMac men måste suga lite på detta finansiellt stora beslut.

Sossarna kongressar med en ledare utan egen åsikt. Juholt hade patos, en ideologisk kompass som jag kan sakna. Dagens svenska politik är mest en anonym mitten-högergröt.

…-vidare-(1-av-1)

Det blir en tidskriftshelg: Fotosidan magasin, Kamera & Bild och Populär arkeologi låg på hallgolvet när jag kom hem i går.

Strax efter kl 20, den 29 och 30 maj, är det för övrigt Manhattanhenge, när stadsdelens tvärgator flödar av sol.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015