Kategorier
Berlin Stockholm

Abstrakt älskling

Läser några bloggar på Fotosidan och ser att jag missade Nils-Erik Larsson och Bengt Hansson i Gamla stan i förrgår. Hade jag gått Västerlång istället för att gå ner till Stora Ny, hade jag kanske mött dem. Om vi nu var där i samma minut, det vet jag ju inte.
Det är annars betydligt färre fotografiska möten nuförtiden. Minns gatufototräffarna på NamKang, vernissagerna några av mina fotobekanta hade där det dök upp ett helt gäng med andra bekanta fotografer, eller för den delen Mosebacke Fotografiska Sällskaps träffar på Fotografiska. De senare kanske har fortsatt, men i så fall utan att jag har sett någon inbjudan, antifejan som jag är.
Lite tråkigt är det ändå. Har en känsla av att många lämnat Fotosidan, som då inte fyller funktionen av kontaktforum.

Googlar då och då på ”Stockholmsplanket 2015”, utan att hitta något. Det brukar ju gå av stapeln i slutet på augusti. Men kanske inte i år?

Plåtdörr-art

Den här typen av abstrakt slumpkonst älskar jag, och just den här ligger mycket högt på listan. Det är ingen som skapat detta utan det har skapat sig själv. Utsnittet är dock mitt.

Bloggar även på nämnda Fotosidan i dag. Förstår egentligen inte varför, aktiviteten i gatufotopoolen är så låg, kommentarerna och till och med antalet tittar så få. Följer diskussionen om gatufoto och hur bilder där kommenteras med visst intresse. Har egentligen bara två kommentarer: ”leva och låta leva” respektive ”må var och en bli salig på sin fason”.

Keeping-an-eye-on-things

De här två dagarna innan avresa blir lugna och lata. I morgon blir det online-incheckning.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

4 svar på ”Abstrakt älskling”

Ha det så trevligt i Berlin! Har tappat koll på vad som kallas Hauptbahnhof nuförtiden. Det har ju varit lite olika. Var tvungen att googla. Mitte blir alltså nästa fotorevir?
Läste just idag om ett tyskt socialt nätverk på nätet som var betydligt större än fejan för bara några år sedan. Nu ligger det ganska lågt. De här olika plattformerna är lite som partnerbyte. Man är inte lika förälskad längre, snarare småirriterad, å så byter man i förhoppningen på att det blir bättre med nästa.
Även inom skomvärlden tycker jag allt hoppande mellan olika digitala verktyg är helt vansinnigt. Man har knappt hunnit lära sig nåt så är det förlegat.
Synd om du känner dig bortglömd. Kan mycket väl vara pga fb. Folk har inte horisont nog för att föreställa sig att även några vettiga människor undviker denna kanal. Dina bilder är bra. Jag gillar dem. De är allting någonting av träffsäkra, udda, egensinnigt komponerade, eller klassiska.
Ta det som en permanent kommentar. Problemet är inte dina eller någon annans bilder utan ökande flöde parat med ökande tidsbrist och ork pga flödet.

Tack för den fina kommentaren, Katja! Den sitter perfekt inför resan 🙂
Andra änden av Mitte blir utgångspunkten, förra hotellet låg ju i nedre kanten av Mitte, på gränsen till Kreutzberg. Gratis åkkort upphäver ju alla begränsningar, men det blir långa promenader (förväntar jag mig).
Bortglömd och bortglömd, vi är väl många som drunknar i dagens fototsunami. Kanske är det mot den bakgrunden man ska se diskussionerna på FS om gatufoto och kommenterandet av detsamma?

Stängt för kommentering.