Kategorier
Berlin Stockholm

Achtung, Achtung Berlin!

Tre måsungar vilade på gräsmattan intill ett brunnslock, några unga sädesärlor flög undan. Tornseglarna övade anflygning mot fiktiva bon.
Är som vanligt ute i god tid. Skulle det skita sig vill jag ha marginal. Nytt var att security ville att jag skulle lägga upp mina kameror och externa hårddisken för särskild genomlysning.

Ahtung,-ahtung-(1-av-1)

Resan flöt på bra, fick leta efter flygbussen på Tegel. Lätt att hitta hotellet alldeles intill Hauptbahnhof. Rymligt hörnrum på sjunde våningen i ett fyrvåningshus, med utsikt över ett husbygge och över flyende järnvägsspår.
Fick åkkortet som gäller hela stor-Berlin, då kan jag kanske ha överseende med att allt vatten med mera på flaska i minibaren kostar. På förra hotellet bjöd de på två flaskor vatten och två Beck´s bier. Hade problem med att få hissen att röra på sig, den krävde svep med rumskortet och ett tryck på knappen med minimal tid mellan. Att öva på. Samma med rummet, dippa kortnyckeln och öppna,, typ.

Vivat-Romenia-(1-av-1)

Fick inte wi-fi att funka, slog mig att det kanske funkar efter kl 14, den officiella incheckningstiden. Hoppet är det sista som överger människan.
Upptaget i receptionen så jag tog första utflykten till Berlin bier shop. Kände mig gungig så jag tog en matpaus på vägen hem, dagens rätt på Monopol på Kirchstrasse. Fyra skivor rosa rostbiff med en liten hög stekt potatis och ett glas med remouladsås. Minsta portionen hittills i Berlin.

skor-(1-av-1)

Kollade wifi med receptionen. Jag skulle förutom rumsnumret skriva mitt mellannamn plus mitt efternamn, inte bara efternamnet som efterfrågades. Mellannamnet har jag aldrig använt så det kanske var dags nu?

UHZOO-(1-av-1)

Fullt med flaskor i minibaren, men ingen öppnare! Hittade den, en rund sak som var trasig.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015