Kategorier
Berlin

Craft Beer Erlebnis

Tar Invaliden Strasse åt ostnordost nånting och viker av ner mot Schönhauser Allé. Hinner precis in på Pfefferbräu till invigningstalet, får en saison-IPA och frågan om jag är från pressen. ”No, I´m just a tourist with a camera.” Pfefferbräus sortiment är av det tyska slaget så jag följer istället det lilla häfte jag snappat åt mig.

ballongfärd-(1-av-1)

En bit bort på Danziger Strasse ligger ölhaket Monterey. Lite oturligt har de inte just det jag vill ha utan jag tar tre smakprov för €5 av vad jag redan känner till: Sierra Nevada, Stone ruination 2.0 och Flying dog. Vill sen ha en tysk pal ale och det blir BRLO, ”handcrafted with love in Berlin”.

kvinna-officer-(1-av-1)

Nästa ”Insel” som de kallar det, blir ölshoppen Bierlinie och jag inhandlar fyra flaskor tyskt: från Schömramer, Crew Republic x 2 och Maisel & Friends. Går längs murmonumentet på Bernauer Strasse, viker ner till Invaliden Strasse och går tillbaka till hotellet.

ölsällskap-(1-av-1)

Klockan är bara strax efter fyra, jag har bara fått ihop dryga 7 km. Lite klent, så jag tar en sväng upp till ölbryggarna på Vagabund, Antwerpener Strasse. Ska försöka hitta nå´t pastahak, för det är vad jag är sugen på just nu. Klart att gülasch eller schnitzel skulle ju slinka ner det med.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015