Kategorier
Stockholm

Tomten finns inte…

‘I almost think I can remember feeling a little different. But if I’m not the same, the next question is, Who in the world am I? Ah, that’s the great puzzle!’

Lewis Carroll, Alice’s Adventures In Wonderland

nedkomst-

Tog bort en bild ur Intryck, avtryck, ögonblick-poolen sen runt 70 pers tittat på den men ingen bemödat sig kommentera. Det var bilden nedan.

tjej-i-vimmel

Jag gillar ju sån´t här, men har känslan att det ska vara glättigare i FS-poolerna.

Tog en stadstur igen, nu med snö på gatorna och med 35 mm på Fuji X-T1. Gick från Slussen in till City och höll mig på solsidan. Läser Eric Kim´s tankar om gatufoto. Mycket läsvärt även om jag inte håller med om allt. Bland annat tycker han att man kan fråga folk på gatan innan man fotar dem och till och med be dem agera. DET tycker inte jag är gatufoto, men om man inte ger bilderna den beteckningen är det ju helt ok. Det jag läser får mig att fundera. Man fastnar ju lätt i ett sätt att plåta gatufoto, det blir mycket samma samma. Samma motivval, samma bildbehandling etc. Å andra sidan tror jag väl att jag skulle se det avvikande om jag stöter på det.

Tomten-finns-inte…

Tittade in på Kulturhuset innan jag tog tunnelbanan till Slussen igen. Eric Kim tycker man ska marinera sina bilder, det vill säga låta dem vila så man blir av med de känslomässiga kopplingarna till dem och bättre kan bedöma om de håller eller ej. Så det dröjer åtminstone några dagar innan jag visar dagens och förrgårdagens bilder. Med några undantag, som de två sista här.

Vänstersväng-i-Slussentunnel

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015