Kategorier
Stockholm

Vintersol

Gick inte att motstå solen (det hade det väl gått om jag velat). Hoppar av vid Londonviadukten och går på Söders sydsida längs Hammarby sjö och sen Årstaviken. Mycket folk ute, promenerande singel eller i par, med barn  och barnvagn, joggande, några kom cyklande.

Inte mycket gatufoto, mer färg och form, skuggor, motljus och cityscapes. Det går bra det med som omväxling, och motionen satt fint även om jag fick en släng av rigor mortis när jag klev av bussen hemma.

Children-play

Jag missar ju munnen”, ung kvinna förklara sitt pop corn-ätarhandikapp.

sol-och-klotterVackert med is på vattnet i motljuset, tomma bryggor, upptagna båtar, några med färgglada kapell.

Gult-blått-Carlsberg Gult-blått-kapell Gult-grönt-kapell-snören”Det viktiga är ju vad JAG tycker om mig själv. Jag kan ju inte rätta mig efter någon annan.” Uppsnappad promenadkonversation.

Man måste utsätta sig, sa Strömholm. Ser det här gänget i något garageliknande prång och går först förbi. Sen tänker jag, äh, jag frågar om jag kan ta några bilder. Jag tar kontakt, några pratar engelska och frågar om jag är fotograf. En verkar hög på något. Jag får OK, någon säger: ”show our situation, help us survive”. What are we winning?” frågar en annan. ”Well nothing, but if you’re here tomorrow i’ll bring you the pictures. Och med det lät de sig nöjas, jag ville ju att de skulle vara som innan jag kom, men de poserade och så fick det bli.

gang-of-five

Återstår att se om de är där i morgon. Jag åker i alla fall dit, behöver en anledning att ta mig in till stan igen.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015