Kategorier
Stockholm

Gott Nytt År!

Go for it. Whether it ends good or bad, it was an experience.

Har cirka +14° i sovrummet. Kallt när man går och lägger sig men sen är det bara skönt. Jag sover mycket bättre då. Å andra sidan sover jag bra bara jag är någorlunda trött, vilket jag brukar vara efter arbetsdagen och efter gatufotopromenader.

Norwegian har nyårsrea, ser jag. Aldrig att jag flyger med dem!

Får för övrigt en dålig start på nyårsafton. DN kommer, men utan sudoku!!! Diverse mer eller mindre kända stockholmare uttalar sig i tidningen om sitt 2015 respektive förhoppningar inför 2016. Jenny Lindh, bibliotekarie, önskar att samtliga skäggiga korvbarer fetkonkar och ersätts av dekadenta brysselkålshak. Lär mig också att försäkringsbolaget ”Änke- och pupillkassan” är ett av världens äldsta existerande livförsäkringsbolag och att pupill är ett gammalt ord för föräldralös flicka (diminutivform av puʹpa ’liten flicka’, ’docka’). Blev nyfiken på sambandet med engelskans pupil – elev och inhämtade följande: ”Middle English pupille minor ward, from Anglo-French, from Latin pupillus male ward (from diminutive of pupus boy) & pupilla female ward, from diminutive of pupa girl, doll.” Nu känns morgonen genast bättre.

Gestures-

Läser om Aftonbladets Carina Bergfeldt som var nere i Medelhavet och räddade liv. Som hemma fick 240 mejl från svenskar som skrev; ”Lilla gumman”, ”korkade bimbo” med uppmaningar om både det ena och andra. Läsare som uttryckte sitt hat mot att hon varit med och räddat människoliv. Så vidrigt!

Hoppas 2016 blir året då de bruna trycks tillbaka och människovärdet återupprättas. Gott Nytt År!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015