Kategorier
Stockholm

Experiment

”When William Klein shot on the streets, he would experiment and try out different techniques. He wasn’t 100% sure what he would get, but he harnessed luck and chance, all the while enjoying the process:

”I would look at my contact sheets and my heart would be beating, you know. To see if I’d caught what I wanted. Sometimes, I’d take shots without aiming, just to see what happened. I’d rush into crowds – bang! Bang! I liked the idea of luck and taking a chance, other times I’d frame a composition I saw and plant myself somewhere, longing for some accident to happen.”
– William Klein”

Det där gör jag också ibland, plåtar blint i en folkhop. Spännande att se resultatet, ibland.

Nina Hemmingsson:

– Tänk om allt vore precis tvärtom!
– Nu förstår jag inte riktigt.
– Nej men om allt vore tvärtom skulle du ju göra det! Tanken svindlar.

NYC bokat och klart. Kollar lite närmare på var jag hamnar. Nära utmärkta pubarna Ginger Man och Rattle n Hum, några gator ifrån Empire State Building. ”Bra fungerande fritt internet och fritt vatten, läsk och kaffe”, ”hotellet hade shuttle service till flygplatsen” (hittar ingen info om det på hotellets hemsida), ”kontinental” frukost ingår, de flesta recensenterna är nöjda, någon enstaka saknar t ex bacon, omeletter etc. Tja, bra för budgeten om jag kan käka frukosten gratis. Och bara en kvart från Port Authority bus terminal, om jag nu inte nosar upp hotellets shuttle service redan från flygplatsen. Verkar vara ett bra hotell i ett bra läge och till ett bra pris.

experimental

Här är allt utom huvudobjektet, den unga kvinnan, felexponerat. Jag tror att om jag exponerat efter omgivningen hade hon blivit osynlig. Så med den här bilden ansluter jag mig till William Kleins resonemang ovan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016