Kategorier
Stockholm

”Förlåt att jag svär, jag är arbetarklass.”

Förlåt att jag svär, jag är arbetarklass.” Fredrik Virtanen

Svor kanske inte i går morse, men lite jobbigt var det att komma till busshållplatsen och inte kunna se vilken buss som precis kom in. Hade strax innan förstått att vänstra linsen inte hittat in i ögat utan följt med vänster pekfinger ut igen för att sen försvinna. Har olika styrkor på linserna och kom nu till jobbet med läslins i högra jacket plus ett väldigt närsynt vänsteröga, småjobbigt. Den saknade linsen återfanns i torkat och förminskat skick på badrumsgolvet. Petade in den i dosan och hällde linsvätska på för att se om den går att använda.

Annars en skönt knarrig, kall vinterdag i går. Åtminstone om man slapp vara ute i den någon längre stund.

Läser en insändare i Aftonbladet. Skånska politiker rasar mot ”stockholmsbeslutet” att införa ID-kontroller på tågen från Köpenhamn till Malmö. Insändaren påpekar att inga borgerliga representanter i riksdagen, inte ens de från Skåne, röstade mot förslaget. 71 av 349 riksdagsledamöter är förankrade i en valkrets tillhörande Storstockholm, påpekar insändarskribenten.

Flyg till New York bokat. Fick problem med att boka hotell. Inget av mina kort dög, eller snarare, det var ifyllandet av säkerhetskoden som inte funkade. Bytte hotell och försökte ett par gånger till och till sist gick det. Nackdelen är att jag måste betala allt på en gång, inklusive flyget. Eventuell Berlinbokning får anstå några månader.

-13°, lättare att hålla huvudet kallt. Bra när jag först hamnade på fel ESTA-sida och skulle fått betala $85 istället för $14.

Damer-i-Affes-hörna

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016