Kategorier
Liverpool

Turist i Liverpool

Vi var fem barndomskamrater som för att fira den yngstes 60-årsdag företog en resa till Liverpool. Han fyllde för ett par år sedan och nu blev det äntligen av.

Vi flög till Manchester och tog tåget till Liverpool Lime Street station. Sju minuter efter framkomsten var vi på vårt hotell på Hanover street. Vi visste att det var mitt i nöjescentrum och tre av oss kunde följa gatulivet nätterna igenom. Återstående två hade att lyssna till hotellbarens karaokekvällar innan ovan nämnda gatuliv tog över.

Det var Beatles och Liverpool FC som besöket kretsade kring. Dag ett kollade vi en mycket informativ och bra utställning om The Fab Four nere i Albert Docks. Till dag två hade vi bokat en fyratimmars guidad tur, Keith körde, Jackie guidade. Förutom alla platser av intresse, Penny Lane, Strawberry Fields, Eleonor Rigbys grav, pubar de gick på, träffade vi Freda Kelly, beatlarnas mångåriga sekreterare och vi såg legendariska Liverpoolmanagern Bob Paisley´s son Graham. Vi var inne på puben the Empress som pryder omslaget till Ringo Starr´s första soloalbum, Sentimental Journey.

Beatles-story
Modell av hur det såg ut nere på The Cavern.
portrait-the-empress
Tjejen jobbade på puben the Empress, snubben var en charmig stammis. Ringo Starr bodde i närheten som ung.

Efter beatlesfrosseriet kom matchdagen. Vi knallade upp lite på känn. När vi tyckte vi borde vara i närheten frågade vi oss fram. Vi var tvungna att köpa ett dyrare VIP-paket för att få sitta tillsammans. Paketet inkluderade käk på the Kemps med öl/vin/juice plus kaffe och kaka. Här fick vi även dagens matchprogram. På Anfield besökte vi klubbshopen och några av oss handlade liverpooltröjor.

Matchen var betydelselös för båda lagen och Liverpool vilade många spelare inför Europa cup-finalen nästa vecka men vann ändå med 2-0.

The-Kop
Under Anfields legendariska ståplatsläktare the Kop ligger klubbutiken där t o m jag köpte en Liverpool-tröja. Mest för att tröjan påminner om mitt eget fotbollslags tröja, med tre röda ränder tvärs över bröstet.
Tifo
Här hedrar publiken de 96 fotbollsfans som omkom vid Hillsboroughkatastrofen 1989.

Och det var lika lång tillbaka till stan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016