Kategorier
Stockholm

Första workshopen

Då är mitt livs första workshop avklarad. Vi var femton deltagare och tre instruktörer, Jimmy, Ola och Håkan, samlade i Fujis lokaler på Kungsholmen, Stockholm. Efter genomgången av dagens innehåll och organisation åkte vi taxi till Medborgarplatsen. Min grupp började med komposition, det vill säga rule of thirds/gyllene snittet, leading lines/diagonaler och färg. Inte helt lätt att ta bra bilder för den uppgiften på Medis.

albino-zombie¨

Vi förflyttade oss en ner till Fatbursparken där förberedelserna för Zombie Walk var i full gång. Vi var tillsagda att köra manuellt, f/8, 1/500 och ISO 400 och avstånd 1,5. Manuell skärpa gillar jag inte för jag ser för taskigt för att märka om det blir oskarpt och mycket riktigt kom jag hem med flera oskarpa bilder. Annars blir ju kameran snabbare med manuella inställningar och man är alltid redo.

familjen-zombie-2

Promenad i viss oordning mot Kungsträdgården där ungdomsfestivalen We Are Sthlm pågick. Här var uppgiften att gå nära, hade velat komma ännu närmare än vad min 35:a tillät.

fuck-the-living

Avslutning på Fuji med öl och eftersnack. I veckan, eller när det blir, ska vi skicka in våra fem bästa bilder för kommentarer av ledarna. Vet inte om jag får ihop så många bra bilder. Några av zombiebilderna är ok, annars vet jag inte.

tjej-m-tvättbjörn

Men det var en lärorik dag, intressant och givande. Lättfotat, såklart, bland glatt poserande zombiesar men det var lika lätt resten av dagen. Inga problem att få fota när man behövde fråga folk.  Men miljöerna var inga som jag själv skulle valt för gatufoto, därav kanske svårigheterna att få till det. Och roligt träffa andra gatufotografer varav jag bara kände till Agneta Dellefors innan. Som för övrigt är en riktigt bra gatufotograf och som nog fick med sig ett gäng bra bilder hem till Göteborg.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016