Sista dagen i New York

Väcks strax efter kl 5 av åskknallar. Tyvärr kan jag inte se något då hotellfönstret vätter mot ett schakt. Sover vidare och för andra New York-natten drömrikt. Upp kl 7.20 för sista duschen, sista frukosten och packning. En ung svensk tjej sitter vid sin frukost och är sur på att hennes pappa ringt och väckt henne. 

– Han förstörde hela min sovmorgon.

Vilar istället för att gå ut i värmen och koncentrerar mig på min packning. Bestämmer mig för glasögonen istället för linserna för att kunna läsa på flygplatsen.

Knallar upp till hållplatsen för flygbussen från Bryant Park, närmare att gå än till Port Authority. Chauffören blir irriterad när jag inte förstår hans grymtande alternativ till ”what terminal?” Kö inåt även denna lördag, utåt rullar det på. Åker förbi ett fängelse jag nog inte sett förut.

Hittar rätt på Newarks flygplats, tar en liten stund innan jag hittar SAS incheckningautomater men kan sen skriva ut boardingkort och bagagetag. Får sen vänta en stund innan SAS disk öppnar. Laddar iPhonen i gaten med tre timmar kvar. Börjar läsa Joan Didion’s South and west. ”Equilibre” har en ung tjej låtit tatuera i nacken. Kan se Empire state building och Manhattan, bakom alla tätt landande flygplan, liksom den där magnifika järnbron. Inget wifi trots att jag är ansluten till Lufthansa hotspot. Har verkligen inget flyt med tekniken i år.

Ser Assasins Creed och Tarzan efter varandra på planet. Lögn att sova, som vanligt, bredvid mig sitter en kille på kanske 16 bast och skrattar högt åt tecknade filmer. Och de skärmar som är på lyser genom ögonlocken.

Landar punktligt men vid bagageinlämningen får jag vänta. Tunnelbana och buss hem som alltid. Tvättar och vattnar blommor. Försöker få wifi att funka men det tar ett tag innan jag kommer på att koppla ur en sladd. Laddar upp en bild och sover några timmar. Går ner och handlar, löser några sudoku. Håller igång till klockan 22 då jag går och lägger mig.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017