Ständigt nya problem

Väcks tidigt av en geting som tagit sig in genom mitt öppna fönster och förbi min spärrgardin. Ligger sen och lyssnar på måsar och kråkor, när de tystnar hörs en ringduvas kuttrande från mitt tak. Hinner slumra till en stund innan det är dags att jaga ut nästa geting. De fattar snabbt att det är dags att dra när jag börjar vifta efter dem med en tidning. Nu har koltrasten återupptagit sin sång. Tornseglarna har jag inte hört igen, kanske har någon handlingskraftig bostadsrättsförening förstört deras möjligheter att sätta bo.

Funderar på varför jag ska kliva upp, denna helgdag när ingen DN kommer. Strax efter sju sitter jag ändå vid frukostbordet. Läser istället Lärarnas tidning.

Gör nya försök med minneskortet men varken Lightroom eller Bilder hittar kortet. På MacBooken går det bra och jag lägger bilderna på en sticka men min dator hittar inte stickan heller. Konstigt! Varför funkar inte USB-portarna? En omstart löser problemet.

Hittar några gamla DN att läsa på morgonen. Och, ännu bättre, en olöst sudoku. Diskar, vattnar blommor. Skriver ett PM angående vår gemensamma Nackavandring måndagen den 5:e, då fyra klasser från förskoleklass till treor tillsammans går genom Erstaviksskogen. En tradition jag tog med mig från min gamla skola.

Tog svängen förbi träsket på väg till Coop: kråka, ringduva, bofink, koltrast, talgoxe, björktrast, sothöna, gråhäger, rörsångare, gräsand. Inga sensationer, med andra ord.

http://flashofgod.tumblr.com/post/161049783084

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017