Kategorier
Stockholm

Kvicksilver! Brrr!

Hon fick alltså kvicksilver! Brrr! Att hon överlevde det!

En äldre kvinna telefonpratar om Lee Miller, mitt i utställningen. Orkade  alltså ta mig till Kulturhuset efter jobbet, trots en övertidstimme. Utställningen är ett intressant tidsdokument, om mode och modefotografering före och att vara krigskorrespondent under kriget. ”Naturally I took pictures, what´s a girl supposed to do when a battle lands in her lap?” Och Lee Miller var ihop med Man Ray och umgicks i surrealist- och dada-kretsar, bara en sån sak! (Vet dock inte var uppgifterna om kvicksilver kommer ifrån).

Vid första påseendet är det kanske ingen märkvärdig bild, men jag tycker att en förstoring visar dels rökarens lite kaxiga hållning och man upptäcker kanske figuren som sitter i den mörka porten mitt i bilden.

“To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.”

— Elliott Erwitt

I kväll skulle jag vilja gå på Om fotokonst: Änglar och demoner på Moderna, men jag tror inte jag hinner dit till kl 17.30. Å andra sidan är det Elfsborg-Djurgår´n på teven kl 19. Det duger som ersättning.

http://the-night-picture-collector.tumblr.com/post/164861840411/last-picture-show-helmut-newton-ballet-dancer

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017