Kategorier
Stockholm

Anti dote

När jag slänger min sopkasse ser jag att någon ställt ett akvarium i soprummet. Lattjo idé, om det funnits fiskar i det.

Går och funderar på koden till mitt VISA-kort, använder det inte så ofta så jag var lite osäker. Testar i en bankomat och det var ändå som jag trodde. Slår sen ihjäl en dryg timme på Blå Dörren innan jag tar 76:an ut till Frihamnen.

Tredje besöket på Magic City. Galleristen Jimmy känner kanske igen mig, jag snackar lite med honom medan han funderar på om jag är någon att snacka med. Får ett glas vitt och en portion popcorn och letar mig bort till dagens huvudevent, Anti dote av street artisten Frida Stiil Visum. Små förberedelser pågår fortfarande.

Är där ensam med en ung kvinna som strax presenterar sig som Fridas medhjälpare i deras danska studio. Elisabeth får jag senare  veta att hon heter. Hon undrar om det är något jag funderar över inför de sju verk som hänger i det lilla utrymmet och vi pratar en stund.

Tar en sväng runt bland den övriga street arten.

När jag återvänder till Anti dote är konstnären själv där och vernissagen har öppnat. Pratar sen med konstnären själv som berättar om  studion med  unga elever hon har i Aalborg och om sina resor där hon föredrar Asien för den annorlunda kulturen. Från hennes resa till Indien var det bara ett verk som överlevde, övriga blev ”förbättrade” av unga lokala förmågor.

Efter detta trevliga samtal lufsar jag mot busshållplatsen och nu blir det 1:an och avstigning vid Hötorget för byte till tunnelbana och sen 444:an hem. Hemma kl 21.30.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Anti dote”

Stängt för kommentering.