Somnyama Ngonyama

I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.

Albert Einstein

Solig morgon, ställer krav på en resa in till stan. Laddar alla tillgängliga batterier inklusive mitt inbyggda och kommer iväg tidigt (för att vara jag). Kör en runda på Fotografiska först, längesen jag var där. Har tänkt mig en macka och en öl men skippar det då det var kö. Kikar bland annat på Zanele Muholi´s fotografier i Somnyama Ngonyama (som betyder ”Var hälsad, mörka lejoninna” på isiZulu)Köper en bok: Helen Levitt´s One, Two, Three, More.

Somnyama Ngonyama (som betyder ”Var hälsad, mörka lejoninna” på isiZulu).

Genom Slussenrivningen via Gamla stans solsida in till city. Letar bilder lite här och där men utan att direkt hitta någon kioskvältare. Men det blir en skönt förvriden spegelbild i alla fall. Tar en titt inne på Scandinavian Photo, fingrar på fotopapper men lyckas komma ut utan inköp.

En filmsnutt spelades in på Stadsgården när jag passerade. Undrar vad den handlar om.

Är sugen på nåt sött men tar mig genom COOP:s alla frestelser utan att falla för någon av dem. Ibland har man karaktär! Bildbehandling resten av eftermiddagen.

Har sen att fundera på vårt nästa faddergruppstema med eleverna, hållbar utveckling. Teorin kan jag nog få till men det ska helst vara något praktiskt också. Det ska inte vara 50 minuters föreläsning.

https://soniacv70.tumblr.com/post/171160127672/bampgs-exitenter-viasan-vitale-bologna-by

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Somnyama Ngonyama”

  1. Vilken dag du fick! WOW! Fina bilder. Det här citatet var skönt!

    I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.

    —Albert Einstein

    Får jag låna det av dig och Einstein till min FB-sida. Om jag anger var jag har hittat citatet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.