Kategorier
Berlin

Boris

En busschaufför svabbar frontrutan efter att ha bussat en kontingent italienare till mitt hotell. Inhandlar USB-minne och minneskort i MediaMarkts butik inne på Hauptbahnhof, så nära och bra. Dags för kvällsmåltid, min väg dit är väl schnitzlad och Kristallklar.

Sitter där och läser Aftonbladet på mobilen, hur finnarna blev förbannade över att bli utnämnda till världens lyckligaste folk. Finländarna betygsatte i en undersökning i genomsnitt sina liv till 7,632. ”Genomsnittet för den minst lyckliga nationen som är Burundi i Medelhavet, låg på 2,905”.
Skulle också vara riktigt olycklig någon omplacerade mitt land så grovt.

Under natten hade jag hoppats att övertankningen av gamla fotomappar, från MacBook till minnessticka skulle vara klar men det hela sket sig när jag satte datorn i vila. Gör om, gör rätt. Rätt som det är kopplas minnestickan bort. Underligt, den sitter ju där den sitter, i USB-porten? Hinner kopiera över en mapp och slänga den från hårddisken.

Kl 7.30 ingen bra frukosttid, fullsatt. En kvart senare bara har det lättat.
Ledighet innebär ledig tid, tid att använda till problemlösning. Sparar gnäll. Kan inte logga in på Gramblr och därmed inte lägga upp bilder från MacBooken på Insta – hittar en annan väg som funkar. Kan inte logga in på Tumblr heller och supporten föreslog uppdatering av Safari. Alternativt får jag testa via Google chrome. Ligger i bingen i en timme och väntar på att nya Mac OS:et ska laddas upp. När en förhoppning att kunna logga in på gamla kontot, men all inloggning skiter sig fortfarande. Trots att gamla kontot rullar på i mobilappen! Gnäll kommer om fem dagar, garanterat!

Boris Mikhailov-boken står högt på dagordningen i dag. Blixt och dunder, säger prognosen. Går att kombinera.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

6 svar på ”Boris”

Det heter väl acklimatisering et du håller på med. Och när det är acklimatiserat är det dags att åka hem. Men det är resan som är mödan vårt. Hopphopp! Skönt att slippa Sverige, men det är högsommar här. Alltid något.

Jag ser till att få mycket vila. Det är skönt! Knallar mina 8000 steg, plus lite till ibland. Det duger för mig. Regn i kväll, och lite instabilt i väderprognoserna för resten av vistelsen.Resan var mödan värd, eller bara möda med tanke på bagageglömskan. Är fortfarande förundrad över hur mitt bagage var hos bagage service centret före mig.

Telenor och Bredbandsbolaget blir ett. Kan det hjälpa dig? #5 grader här.

Ni har väl inte 35 grader redan nu på morgonen? Här blir det som mest 21°. Samgåendet visste jag redan, en telefonförsäljare tyckte jag skulle samla allt hos Telenor och det gick jag på. Lite billigare skulle det bli. Konsekvenserna, för de finns alltid, får vi ta senare.

Stängt för kommentering.