Kategorier
Berlin

Ovettigt fotande

I dag får jag för mig att jag ska promenera bort till Friedrich-Ludwig-Jahn Sportpark och sen plåta Eberwalder Strasses vackra U-bahn-station. Kör några riktiga nittiogradare på vägen, är det inte kanaler så är det motorleder i vägen. Men så långt har jag koll på riktningen. Framme vid Mauerpark som omger idrottsstadion hör jag en sångare. Ser den också och gissar på trastsångare, lyssnar på en inspelning. Det är nära men ändå inte riktigt. Om den nu inte sjöng på berlindialekt.

Baksidan av stadion rymmer en graffittivägg och några håller på med schabloner och sprayfärg. Jag hör att de pratar svenska så det får bli en liten pratstund. De går någons konstnärlig utbildning med inriktning på grafik och det är vernissage i morgon på ett galleri här i Berlin. Får adressen och ett välkommen. GSL Projekt, googlar jag mig fram till, på Liegnitzer strasse 34. Brukar ju besök Markthalle Neun på deras street food thursday, det ligger i faggorna och går att kombinera.

Glömmer bort U-bahnstationen och knallar bort till fotoboklådan Bildband. Kommer såklart ut me en bok, London by Gian Butturini. Tycker jag klär bra i mina  spenderbyxor. Skön att ha på semestern. Inne i butiken ställs Valery Faminskys bilder från ett sönderbombat Berlin, 22/4-22/5 1945. Dessa jävla män och deras förbannade krigande! Vilka vackra städer Europa kunde haft utan dem och det!

Vavvavvoffvavvavvoff, en liten hund vavavvavar med en större jycke som voffvoffvoffar tillbaka. Lite varstans stojar barn i olika åldrar på kindergartnar, på skolgårdar och i lekparker.

En knäskadad flicka leds hem av mamma  sittande på mammas cykelsadel.

Letar mig ner till turisthålan Hackescher Markt och slinker in på Kilkenny Irish pub och får mig en kristall, skönt att få softa med en öl. Sen var lokalsinnet borta igen och jag fick tillgripa gps för att hitt tillbaka. Trots att jag gått den vägen förut. Som vanlig går jag fel rejält, 180°.

Kommer inte hem med en enda vettig bild. Den enda schyssta bilden jag såg hann jag inte ta. 22 826 steg och 209 minuter till ingen nytta.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Ovettigt fotande”

Men det var väl en HÄRLIG dag med en massa upplevelse, till NYTTA! Så många nya intryck, och roligt att läsa, tack!

22 000 steg är ju mycket, trött idag?

It don´t come easy, sjöng Ringo Starr. Det är väl mer att tiden här i Berlin är begränsad, man vill få ut det mesta möjliga.

Stängt för kommentering.