Kategorier
Stockholm

Bye, bye, Messi & Ronaldo

Argentina är bara en seger ifrån att få tron tillbaka, tron på något mer än Messi. Men de är bara en förlust ifrån att tvingas säga farväl till vår tids störste, lille fotbollsspelare. Leva eller dö. Fram med knivarna.

Vad hjälper det om knivarna är slöa. Frankrike – Argentina 4-3. Ut med det gamla (Messi), in med det nya (Mbappé).

Trasslar med ESTA-formuläret (typ USA-VISA) som i vissa avseenden inte passar för svenska förhållanden. Till exempel vilken adress min arbetsgivare har, det vill säga Stockholms stad. Har svårt att få den adress jag skriver godkänd, tog stadsdelsförvaltningens. Till sist får jag iväg ansökan och betalar mina $14. Återstår att få det beviljat.

Funderar på om jag har några problem att lösa. Eller nåt att gnälla på. Hmm. Får återkomma.

Lördagskvällens andra VM-match skickade hem två i mitt tycke osympatiska fotbollsspelare i Portugals Ronaldo och Pepe. En uruguayansk storfilmare, Suarez, gick vidare till kvartsfinal. Riktigt jobbigt att se honom ta sig för huvudet när miljoner tevetittare ser att han fick en knuff i ryggen.

Somnar till koltrastflöjt.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Bye, bye, Messi & Ronaldo”

Då somnade du tidigt. Bra matcher igår, båda. Jag såg båda. Skönt blåsigt ut, idag är det fart på Gotland Runt. Har varit med 3 gånger, bara att minnas,.

Tidigt och tidigt, de sjunger rätt länge på kvällen och även i arla morgonstund. Har aldrig seglat, jag bara åkte med på en folkbåt resp en Comfort 34. Navigerade. Därtill kajakpaddling, som längst till Nynäshamn. Plus en del motorbåt i skärgården.

Comfort 34 vet jag, kunde de flesta båtar då vi seglade varje sommar i en Ravage 32, Innan var det segelkanot med bomtält som vi sov under, tog oss ut så långt som till Stora Nassa, sträckte ut handen och nådde vattnet. Drog upp centerbordet och kom in i alla små vikar som vilken kanot som helst. Sen gick kapten dit upp, han kanske seglar där.

Comfort 34:an var som en husvagn,annat med kajaken. Minns en nattpaddling från Björkskär ner till Alskär utanför Sandhamn, med avlägsna fyrar som ledljus.

Stängt för kommentering.