Kategorier
Stockholm

Terpentindoft och mystiska ljud

Ljud från dagiset några hundra meter bort läcker in i mitt sovrum. Oftast glada barns utrop, nån gång gråter en liten. ”Stopp, Alva! Så får du inte göra!”, förmanar en personal.

Dags att testa de nyinköpta kängorna i terräng. Börjar i Vargviken och kollar ut över Myrsjön. En ung man flyter sittande i en gummibåt. Han har en bok i vänsterhanden men verkar spana på nåt. Hör fågelsång jag inte känner igen och provar att spela in den. Svarthätta? Några måsar skriar ute över vattnet. Plötsligt blir det lite mer intensivt och jag ser hur de jagar en duvhök över sjön. En hel del bävergnagda träd ligger över stigarna, några ser hyfsat nytuggade ut. Hör fler mystiska fågelljud och av riktningen gissar jag att det är en duvhöksunge och det bekräftas när jag passerar under boet.

Varmt och det luktar terpentin om tallarna. Svaga rop hörs från Trollsjöns badplats. Strax korsar jag Kummelbergets industriområde och dyker in i Krokhöjdsskogen. Kämpar mig genom ett snårigt och uttorkat träsk  jagad av ett par bromsar. Knipträsket gör skäl för namnet då ett par knipungar plaskar omkring bland näckrosbladen. Via Stora Coop hem.

Kängorna duger!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Terpentindoft och mystiska ljud”

DU är visst proffs på fåglar, och in din text blir vår omgivning exotisk! Tack, trevligt det blir när du har semester!

Stängt för kommentering.